Deniz Nickli Üyeden Alıntı
|
soruya soruyla cevapmı??
muhamed son hubesinde diyorki ben aliyim ali benim soyuma iyi bakın soyum ehlibeytir..pek hala hal böyle iken
buna istinaden muhamadi öldürdüler ali naanşı ile ilgilenirken..bunlar yezid ile beraber..kendi müslüman konseyini kurdular. o dönem cami yok.hutpe var...yani muhamad diyorki ben aliyim ali benim ozaman muhameded alevi idi??
|
Aslinda soruya soruyla cevap vermek adetim degildir. Düsündüklerimi yazmaya cekindigimden ipe un serme yoluna gitmistim
Kuran Adem´den Hz.Muhammede kadar gönderilen dinlerin ayni din yani islam oldugunu, bu güne kadar gönderilen bütün peygamberlerin de müslüman olduklarini anlatir.
Hz.Muhammed öldürülüyor ve getirdigi dinin yerine, hadislerle yeni bir din kuruluyor.
Hz.Ali,ve bir avuc inanan gercek islami yasatmaya calisiyorlar.
Aleviligin islamin özü oldugunu savunanlar´da Kuran´in bahsini ettigi bu müslümanligi, Alevilik olarak degerlendirirler ve Aleviligin ezelden kurulu bir yol oldugunu, islamin özü oldugunu savunurlar.
Onlara göre bütün peygamberler Alevidir ve insanlari bu yola davet etmislerdir.
Müslümanlik haricindeki dinler insanlar tarafindan kuruldugu icin, Alevilik islamin özüdür diyen Aleviler, Aleviligi müslümanligin haricinde bir din olarak kabul etmezler.
Bütün mezhepler, Müslümanliktan ayrilma kollar kabul edildigi icin de Aleviligin bir mezhep ya da müslümanlik icindeki bir olusum oldugu kabul görmez.
Bu konuda benim kisisel görüslerim bu sekilde.