Sevilay Yükselir'in Mehmet Ali Erbil'e mum söndü öfkesi dinmiyor
Video Arşivi Katagorisinde ve Alevi'lik ile ilgili Genel Videolar Forumunda Bulunan Sevilay Yükselir'in Mehmet Ali Erbil'e mum söndü öfkesi dinmiyor Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...
Sevilay Yükselir'in Mehmet Ali Erbil'e mum söndü öfkesi dinmiyor
Sevilay yükselir´in yüregine saglik
Bu Memleketde bu zihniyeti kazmamiz lazim
Mehmet Ali Erbil gibilerinin yaptigi ahlahsizliktir, bu bir Meslek sucudur ....
Bu kadar kolay af edilemez
Biz Mehmet Ali Erbil´in ailesini ailemiz sayariz anasi anamizdir ,kiz kardesi bacimizdir
ama kendisini bu aile´ye yakismayan ahlahsiz sayariz .
Alıntı:
Yıl 1995: Star TV'de ''Turnike'' adlı programın sunuculuğunu yapan Güner Ümit, programın hamile kılığındaki hosteslerinden birinin ''Bebek kimden?'' sorusuna ''Babamdan'' karşılığını vermesi üzerine ''Sen kızılbaş mısın?'' der. Alevilerin uzun süre protestolarının ardından Ümit'in programı yayından kaldırılır
Yıl 1997: Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, "Aydınlık Türkiye İçin Bir Dakika Karanlık" eylemleri için "Mum söndü oynuyorlar" dedi.
Yıl 1988: Zaman Gazetesi'nin bulmaca köşesinde soruyor; "Ehli sünnet dışı sapık bir mezhep?" Cevap: Aleviler.
Yıl 1989: Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 2 Mart 1989 tarih ve 1420 sayılı yasa ile eğitim ve öğretim açısından uygun bulduğu İngilizce sözlükte Ensest sözcüğünün Türkçe karşılığı şöyle yazılmış: "Akraba ile zina, Kızılbaşlık"!
Yıl 2007: Yer Almanya ve ARD televizyonu: Bir dizi filmde bir Türk ailesi Alevi olarak gösteriliyor ve “mum söndü” çağrışımı işleniyor.
Yıl 2007: İnternetten Türk Dil Kurumu Sözlüğü'ne girip "mum söndü" diye yazdığınızda karşınıza şu cevap çıkıyor: " Cem ayinlerinde, aydınlatmak için kullanılan mumun tören bitiminde söndürülmesinin yanlış yorumlanmasıyla ortaya çıkmış bir inanış."
Yıl 2009: Star Tv’de bir programda kendisinden küçük bir kadınla evlendirilmek istenen kişi sunucuya sorar: “Kızım ben Kızılbaş mıyım?”