21.06.10
|
|
Banned
Banned Users
Nereden: iİstanbul
Rep Puani : 10
|
Cevap: Almanyada Türkçe ikinci dil oldu
Kıbrıslı Nickli Üyeden Alıntı
|
Almanya da Türkçe ikinci dil oldu, darısı Türkiye’nin başına
Almanya“nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya Eğitim Bakanlığı başta Türkçe olmak üzere anadillerin bütün okullarda ikinci yabancı dil olarak verilmeye başlanacağını söyledi. Türkiye“de ise hala Kürtçe ile eğitim ve öğretim yapmak yasak.
Kuzey Ren Vestfalya Eğitim Bakanlığı“ndan yapılan açıklamada, “Yeni yılın başlamasıyla göçmen kökenli gençlere verilen derslerde yeni bir anlayış yürürlüğe girdi. Bunda, özellikle veli derneklerinin yoğun desteğiyle anadil dersleri güçlendiriliyor” denildi
Anadil derslerinin okullarda yabancı dil olarak verileceğinin belirtildiği açıklamada "Realschule, Gesamtschule ve Gymnasium okullarında olduğu gibi Hauptschule okllarında da 2009/2010 eğitim ve öğretim yılında pilot proje olarak uygulanmaya başlanıyor" ifadelerine yer verildi
Anadil eğitiminin önemine vurgu yapan Eğitim Bakanı Barbara Sommer, "Bir çocuk, anadiline sadece konuşma değil, yazı dili olarak da hakim olursa ilerideki meslek ve iş hayatında da şansı artacaktır. Dil çeşitliliği kültürel bir zenginliktir ve büyüyen Avrupa“da globalleşmeyi yansıtmaktadır" dedi.
Bakanlık, anadil dersinin ikinci yabancı dil olarak öğretilmesi için öğretmenlerin istihdam edileceğini, bunun için Almanya“da yetişmiş olanların öncelikle tercih edileceğini açıkladı. Dışarıdan gelecek öğretmenlerde ise yeterli derecede Almanca bilgisi şartı aranacak.
ANF
|
Bu yazıyı okuyanlar, Almanya'nın, Türk azınlığa ''Ana dillerinde eğitim'' vereceği şeklinde bir yanılgıya düşmesinler. Burada uygulanmak istenen, Türkler'in kendi dillerini ''Yabancı dil'' olarak, haftada birkaç saat okuması şeklindedir.
Türkiye'den hoca getirilmesinde ki istenen şatlar arasında ''iyi derece Almanca bilmesi'' ise bir oyundur. Burada, Türk ajan'larına karşı ''Bu adamı istemiyorum'' diyebilmek için , bu şart konulmuştur.
Biz Türkler'in, bu şekilde ''Gazını alacak''larını sanıyorlarsa, bu çabaları beyhudedir.
Almanlar'ı iyi tanıyoruz...
Madımak'ta sergilediklerini unutmadık!.....
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|