Sponsor Reklamlar
Sponsor Reklamlar

Ben Osmanlı Torunu Değilim !!

Genel konular Katagorisinde ve  Tarih Forumunda Bulunan  Ben Osmanlı Torunu Değilim !! Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Aleviler geçmişte büyük korkular yaşamıştır. bu korku, yaşam korkusudur. bu korku eskiden gelir. osmanlı dönemine bakıldığında alevi kıyımları görülebilir. yavuz 40000 kızılbaş'ı şah ismail'e giderken kesmiştir. kuyucu murat paşa (4.murat) 52000 alevi'yi kuyularda öldürmüştür. aleviler osmanlının o ağızlardan düşürülmeyen hoşgörüsünden zerre nasibini almamış, dışlanmış bir topluluktur. alevilik de bu topluluğun inancıdır. dışlanma nedenidir. çoğunluktan olmamaktır. anadoluda alevi köyleri çoğunlukla dağlık yerlerde ve merkezlere uzaktır. bunun nedeninin sorgulanması gerekir... ufak detay: yerleşim yeri olarak şehirden uzak, dağlık bölgelerin seçilmesi, alevilerin osmanlı ...

Seçenekler
Alt 19.12.12   #1
Türkü
Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üye
Nereden: Kara çaydanlıktan
Rep Puani : 11
Exclamation Ben Osmanlı Torunu Değilim !!

Aleviler geçmişte büyük korkular yaşamıştır. bu korku, yaşam korkusudur. bu korku eskiden gelir. osmanlı dönemine bakıldığında alevi kıyımları görülebilir. yavuz 40000 kızılbaş'ı şah ismail'e giderken kesmiştir. kuyucu murat paşa (4.murat) 52000 alevi'yi kuyularda öldürmüştür. aleviler osmanlının o ağızlardan düşürülmeyen hoşgörüsünden zerre nasibini almamış, dışlanmış bir topluluktur. alevilik de bu topluluğun inancıdır. dışlanma nedenidir. çoğunluktan olmamaktır. anadoluda alevi köyleri çoğunlukla dağlık yerlerde ve merkezlere uzaktır. bunun nedeninin sorgulanması gerekir...

ufak detay: yerleşim yeri olarak şehirden uzak, dağlık bölgelerin seçilmesi, alevilerin osmanlı gazabından kurtulmaları için saklanmalarından gelir.

(yavuz için) 40.000 alevi'yi katletmiştir. tarihe tarafsız bakmak gerekir. devlet arşivlerinde bu katliamlara yer verilmesi, düzen adamı tarihçilerin bu gerçekleri sonraki nesillere aktarması beklenemez. bunu yaparlarsa osmanlının kimi akıllardaki şöhretli, hukuklu, hoşgörülü hali yara alır da ondan. 40.000 alevi'nin öldürüldüğüne kanıt olarak, buna inanmayanların inanabileceklerini düşünerek milli eğitim bakanlığından onaylı, 1987 basımı lise 3 için tarih kitabını veriyorum.
Sponsor Reklamlar

Alt 20.12.12   #2
gokhan1
gokhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: istanbul
Rep Puani : 10
Standart Cevap: Ben Osmanlı Torunu Değilim !!

serefsizler
Sponsor Reklamlar

gokhan1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 20.12.12   #3
BERF62
BERF62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Hiçlik
Rep Puani : 46
Standart Cevap: Ben Osmanlı Torunu Değilim !!

Hınzır Paşa astı dar ağacına,
Yavuz Selim attı kör kuyulara;
Vurulduk Maraş'ta yandık Sivas'ta,
İmdada gelmedin, gel carımıza....
Sponsor Reklamlar

BERF62 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...