19.12.12
|
|
Üye
Üye
Nereden: Kara çaydanlıktan
Rep Puani : 11
|
Ben Osmanlı Torunu Değilim !!
Aleviler geçmişte büyük korkular yaşamıştır. bu korku, yaşam korkusudur. bu korku eskiden gelir. osmanlı dönemine bakıldığında alevi kıyımları görülebilir. yavuz 40000 kızılbaş'ı şah ismail'e giderken kesmiştir. kuyucu murat paşa (4.murat) 52000 alevi'yi kuyularda öldürmüştür. aleviler osmanlının o ağızlardan düşürülmeyen hoşgörüsünden zerre nasibini almamış, dışlanmış bir topluluktur. alevilik de bu topluluğun inancıdır. dışlanma nedenidir. çoğunluktan olmamaktır. anadoluda alevi köyleri çoğunlukla dağlık yerlerde ve merkezlere uzaktır. bunun nedeninin sorgulanması gerekir...
ufak detay: yerleşim yeri olarak şehirden uzak, dağlık bölgelerin seçilmesi, alevilerin osmanlı gazabından kurtulmaları için saklanmalarından gelir.
(yavuz için) 40.000 alevi'yi katletmiştir. tarihe tarafsız bakmak gerekir. devlet arşivlerinde bu katliamlara yer verilmesi, düzen adamı tarihçilerin bu gerçekleri sonraki nesillere aktarması beklenemez. bunu yaparlarsa osmanlının kimi akıllardaki şöhretli, hukuklu, hoşgörülü hali yara alır da ondan. 40.000 alevi'nin öldürüldüğüne kanıt olarak, buna inanmayanların inanabileceklerini düşünerek milli eğitim bakanlığından onaylı, 1987 basımı lise 3 için tarih kitabını veriyorum.
|
Sponsor Reklamlar
|
|