Sponsor Reklamlar

Dost can ile Röportaj

..:: PirYolu.com ::.. Katagorisinde ve  Tanışma/Kaynaşma Bölümü Forumunda Bulunan  Dost can ile Röportaj Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Ağaç Şeklinde Aç31Beğeni
  • 8 gönderen Pir Mehmet
  • 5 gönderen Alevi
  • 4 gönderen "-dost-"
  • 5 gönderen Pir Mehmet
  • 4 gönderen jetlii11
  • 3 gönderen Pir Mehmet
  • 2 gönderen Asi_Kardelen

Seçenekler
Alt 19.05.11   #1
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
Standart Dost can ile Röportaj

Pir Mehmet: Merhaba Dostum
Dost: Merhaba
Pir Mehmet: Kısaca kendini tanıtırmısın?
Dost: Ben; Dost Elazığ-Keban doğumluyum. Eğitimciyim.
Pir Mehmet: Ne kadardır forumumuzdasın ve forumumuzu nasıl buluyorsun
Önerilerin, görüşlerin nelerdir
Dost: Yaklaşık 8 aydır forumdayım. Bir arkadaşın tavsiyesi ve iki forumun birleşmesiyle birlikte PirYolu ailesine katıldım. Forumu çok genç ve dinamik buluyorum. Admin arkadaş bu işi çok iyi bildiği için gayet güzel işliyor.
Forum daha çekici bir konuma gelmesi için mutlaka yenilikler yapılmalı, şiir, tasarım, öykü, anı gibi yarışmalar gibi
Pir Mehmet: Peki bir eğitimci olarak eğitim sistemi hakkında görüşünü alabilirmiyiz?
Dost: Eğitim sistemimiz basında her zaman birinci sıradaki yerini koruyor. Sorun çok ama çözüm yok
Gelişmiş ülkeler eğitim sorunlarını kalıcı olarak halletmişler. Ama bizim ülkemiz hala sistem arayışları ve uygulamaları içinde cebelleşiyor.
Pir Mehmet: Bir alevi olarak en büyük sorunumuz nedir sence.
Dost: Bir alevi olarak en büyük sorunumuz hala anlaşılmamak. Devlet bizi anlamıyor, anlamak istemiyor.Dayatmalarla bize kabullenemeyeceğimiz Sünni inancı empoze etmeye,bizi Sünnileştirmeye çalışıyor.
Pir Mehmet: Peki, Alevilerin siyasete girmelerini nasıl değerlendiriyorsun?
Dost: Aleviler mecliste yeteri kadar temsil edilmiyor. Alevilerin nüfusa orantılı olarak mecliste temsil hakkını elde etmesini umuyorum. Ama bunu isterken tabii ki temsil edecek üyelerin alevi inanç ve ahlak sistemini tam olarak bilen ve uygulayan kişiler olmasını arzu ediyorum.
Pir Mehmet: Seni tanımlayan üç kelime nedir
Dost: Cesaret , doğruluk ve kanaatkarlık
Pir Mehmet:Zaman makinesine koysak kiminle tanışmak isterdin
Dost: Bu çok ilginç bir soru. Bu sık sık zamana ve yaşa göre değişiyor.şimdi tanışmak istediğim kişiyi açıklamasam olmaz mı?Geçmişte dersen dedemle tanışmak ,onu görmek isterdim.Çünkü o zamanının en büyük eşkiyasıymış.
Pir Mehmet: Kitap ve müzik v.b. zevklerin kısaca nelerdir?
Dost: Kitap vakit buldukça okuyorum. Ama son yıllarda biraz aksattım. Orhan Pamuk ve Naşide Gökbudak'ı severek okuyorum.Bayan yazarımızı herkesin okumasını isterim.Yazdıkları hep gerçek hayattan alınmış hikayelerdir.Ben onu Türkiye'nin Maksim Gorki'si olarak görüyorum.
Kitap vakit buldukça okuyorum. Ama son yıllarda biraz aksattım. Orhan Pamuk ve Naşide Gökbudak'ı severek okuyorum. Bayan yazarımızı herkesin okumasını isterim. Yazdıkları hep gerçek hayattan alınmış hikayelerdir.Ben onu Türkiye'nin Maksim Gorki'si olarak görüyorum.
Müzik deyince akan sular durur. hayatımın tadı, tuzu, biberi müzik ve o şenolası türkülerimizdir.eğer genç kalmak istiyorsanız türkü dinlemenizi tavsiye ederim.
Pir Mehmet: Hayatında Alevilik adına neler yaptın?
Dost: İnancımı yaşamaya, korumaya ve çocuklarıma öğretmeye çalıştım. Her bulunduğum ortamda Alevi İnancının yaşaması ve toplumumuzun aydınlatılması için Cemevlerinde çalıştım. Çalışanlara yardımcı oldum.
Pir Mehmet: Alevilik denince aklına kim geliyor
Dost: Pir Sultan Abdal
Pir Mehmet: Son bir soru: aleviler arasında ayrılıklar hakkında ne düşünüyorsun
Dost: Aleviler arasındaki ayrılıkları ben en çok çıkar ilişkilerine bağlıyorum. Aleviliği kullanarak rant elde etmek isteyen insanların mücadelesi olarak görüyorum. Tabanda böyle bir sıkıntı yok.Alevi canlarımız çok mütevazi bir konumda hayatlarını idame ettiriyorlar.Birilerinin bizi kendi çıkarları için kullanmasına ,kamplara ayırmasına ve bizi Sünnileştirme çabalarına şiddetle karşı çıkıyorum.Aleviliğin inanç ve hukuk sistemi hiç kimseye veya zümreye muhtaç olmadan bu güne kadar gelmiştir.Başka arayışlar Aleviliğe zarar verir diye düşünüyorum.
Pir Mehmet: Sevgili Dost, röportaj için teşekkür ederim
Dost: Ben değerli vaktinizi ayırdığınız için forum yönetimine teşekkür ediyorum.
Pir Mehmet: Xızır yoldaşın olsun, kendine iyi bak, seninle sohbet eylemek büyük bir zevk
Dost: Teşekkürler
Sponsor Reklamlar

Alevi, Asi_Kardelen, "-dost-" ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.05.11   #2
Alevi
Alevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıbrısl�
Kurucu
Nereden: Schweiz(isvicre)
Rep Puani : 199
Standart Cevap: Dost can ile Röportaj

Cok guzel olmus bir Dostcan ve mehmet abi bur roportajiniz icin tesekur ederim.. devamini bekleriz
Sponsor Reklamlar

Alevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.05.11   #3
"-dost-"
"-dost-" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Mersin
Rep Puani : 22

Evet dostlar güzel bir paylaşım olmuş.Emeğinize sağlık.Keşke burada sayfaya konuk olsaydım yada bundan sonraki arkadaşlar burya konuk olsunlar dileyen üyelerde sorular sorabilsin.Hem üyeler arasında samimiyet oluşur hemde merak eden arkadaşlar sorularına yanıt alırlar.Saygılarımla.

Ayrıca soru sormak isteyen canlara bu topikten yanıtlar verebilirim.
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen, gencalevi, DEMAN ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
"-dost-" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.05.11   #4
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu

"-dost-" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet dostlar güzel bir paylaşım olmuş.Emeğinize sağlık.Keşke burada sayfaya konuk olsaydım yada bundan sonraki arkadaşlar burya konuk olsunlar dileyen üyelerde sorular sorabilsin.Hem üyeler arasında samimiyet oluşur hemde merak eden arkadaşlar sorularına yanıt alırlar.Saygılarımla.

Ayrıca soru sormak isteyen canlara bu topikten yanıtlar verebilirim.

Rıza can, PirYolu Forum'daki bu uygulamanın ilk örneği bu röportaj olduğu için biraz eksiklikler oldu. Fakat bu sistemin oturacağndan şüphen olmasın. Dost cana sorusu olan diğer canlar sorularını sorsunlar. Saygılar...
Sponsor Reklamlar

Alt 19.05.11   #5
jetlii11
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: istanbul
Rep Puani : 12

çok güzel bir röportaj olmuş.emeğinize sağlık canlar...
Sponsor Reklamlar

jetlii11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.05.11   #6
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu

To Be Continued
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen, "-dost-" ve aSi_YaReN bunu beğendiler.
Alt 20.05.11   #7
Asi_Kardelen
Asi_Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: tokat
Rep Puani : 10

çok güzel bir röportaj olmuş.emeğinize sağlık
Sponsor Reklamlar

"-dost-" ve aSi_YaReN bunu beğendiler.

birgün büyük bir derdin olursa
allah a dönüp benim büyük bir
derdim var deme ... derdine
dönüp benim büyük allahım var de
Asi_Kardelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...