Sponsor Reklamlar
Sponsor Reklamlar

Devlet; Sivas'ta Kürt-Kızılbaş Yakarken

Genel konular Katagorisinde ve  Pir Yolu Haber Merkezi Forumunda Bulunan  Devlet; Sivas'ta Kürt-Kızılbaş Yakarken Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Yav insan artık utancından yazmaz... Yüzü olmayan insansı güzel kardeşim...

Seçenekler
Alt 21.09.12   #21
Ben-i Emin
Banned
Banned Users
Nereden: Lamekan
Rep Puani : 11
Standart Cevap: Devlet; Sivas'ta Kürt-Kızılbaş Yakarken

Yav insan artık utancından yazmaz... Yüzü olmayan insansı güzel kardeşim
Sponsor Reklamlar

Ben-i Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.09.12   #22
profet
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Almanya

ozgurkursun44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
senin gibi zavallıcıklar ilk önce aynaya bakıp yüzünü görsünler. Tabiki o maskelerini indirirseler... Şimdik o zevatlarına söyle de forumu fazla kirletmesinler...

Ben maskeli degilim sadece sen basit zavalli bir irkcisin yakinda diger taraftaki mesajlarinida buraya aktarayim ne oldugun iyice ortaya ciksin.
Sponsor Reklamlar

Alt 21.09.12   #23
ozgurkursun44
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: out of Turkey
Rep Puani : 10

Ben-i Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yav insan artık utancından yazmaz... Yüzü olmayan insansı güzel kardeşim

yüzsüzlüğün bu kadarına da pes sen fıstık yemeye devam et...
Sponsor Reklamlar

Ez Qizilbaş im, Ez Kurden Elewi me

ASLINI İNKAR EDEN HARAMZADEDİR”
ozgurkursun44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.09.12   #24
Ben-i Emin
Banned
Banned Users
Nereden: Lamekan

Bitti valla. Kaynanan sevmiyormuş Ben sana dedim gel beraber yiyelim diye
Sponsor Reklamlar

Ben-i Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 01.10.12   #25
davut88
Yeni Üye
Üye
Nereden: izmir

ozgurkursun44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dersimde, Dersimli Alevilere soykırım yapılırken zaza oldukları için mi katledildi? Medeniyet getirmişler Türkler Dersime? Demiyorlar ki katliam yapıldı soykırım yapıldı?

Önce sana bir dersim katliyamını anlatayım.

Bilindiği üzere dersime 2 defa harekat yapıldı
İlk harekat bizzat atatürkün emirrinde yapılmıştır.
bu harekatın sebebi ise bir köprü yapılmış ve bu köprünün ucunda bir karakol olduğu bu karakola saldıran "kor kureyşhan"ların 40 tane asker öldürdüğünü ve bir çok olaya karıstığını ve bunun üzerine bir harekat yapıldığı doğru ama şuda varki o dönemde kor kureyşanlıların köy basıp olay çıkarttığı insanları öldürdüğü biliniyor
bu yüzden taliplerinin olmadığı ve bölgede sevilmediğini bütün dersim bilir.
ilk harekatta sadece 300 kişi hayatını kaybeder.

2.harekat harekatın sorumlusu dönemin Başbakanı Celal Bayar'dır. Asıl yaşanan büyük olayların daha çok 15 Mayıs-15 Eylül 1938 tarihleri arasında meydana geldiğini , Atatürk'ün o dönemde ciddi olarak hasta olduğunu, doktor raporlarının bulunduğunu ve Atatürk'ün son gelişmelerden haberi olmadığını biliyoruz ve seyid rızada oğluda bizzat bu dönem içerisinde asılmıştır.

Şimdi Atatürke sövemeyenler atatürkü en çok savunanlar olan alevilere atatürke sövdürmek için bir oyun oynanıyor

oynanan bu oyuna izin vermicez.

Şimdi şu alisiz alevilerin alevilikle uzaktan yakından alakası olmayan ezidiler kendilerini hep aleviliğin arkasına sığındırmışlar ama bilesinizki sizin ne olduğunuz belli

Sayfadaki aleviler bilsinki alevilik horasanda aslını buldu ehlibeytten musa-i kazımın 27 çocuğunun kendisini emevilerinin zulmunden koruyan saklayan oğuz türkleriyle evlendirmesiyle alevilik yani alinin evi tamamlanmış ve herbirini bir boy olarak 300 yıl horasanda yaşamıştır ve sonra anadoluya yerleşmiştir bu zamanlarda hallacı mansur ahmet yesevi hacı bektaşı veli ve büyük dedelerim seyid mahmudi hayrani ,düzgün baba ve sarı saltuk gibi evliyalar sayesinde gelişmesini sürdürmüştür.

Elimizde secere var nereden geldiğimiz nereye gittiğimiz ne olduğumuz ortada zaman içerisinde konuştuğumuz dil üzerinden siz kürtsünüz diyenlere diyorum ki

Dost bağından bir gonca gül
Alamazsın geri çekil
Sen bu yola talip sail
Sen bu yola mürid sail

olamassın geri çekil

Oldun mu bu yolda sail
Yardımcın ahir cebrail
İlmi amil zat-ı kamil

Olamazsın geri çekil

Davut Sulari der baya
Allah emek vermez zaya
Kaptansız gemi deryaya

Salamazsın geri çekil
Sponsor Reklamlar

teoman07 bunu beğendi.
davut88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 01.10.12   #26
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54

davut88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce sana bir dersim katliyamını anlatayım.

Bilindiği üzere dersime 2 defa harekat yapıldı
İlk harekat bizzat atatürkün emirrinde yapılmıştır.
bu harekatın sebebi ise bir köprü yapılmış ve bu köprünün ucunda bir karakol olduğu bu karakola saldıran "kor kureyşhan"ların 40 tane asker öldürdüğünü ve bir çok olaya karıstığını ve bunun üzerine bir harekat yapıldığı doğru ama şuda varki o dönemde kor kureyşanlıların köy basıp olay çıkarttığı insanları öldürdüğü biliniyor
bu yüzden taliplerinin olmadığı ve bölgede sevilmediğini bütün dersim bilir.
ilk harekatta sadece 300 kişi hayatını kaybeder.

2.harekat harekatın sorumlusu dönemin Başbakanı Celal Bayar'dır. Asıl yaşanan büyük olayların daha çok 15 Mayıs-15 Eylül 1938 tarihleri arasında meydana geldiğini , Atatürk'ün o dönemde ciddi olarak hasta olduğunu, doktor raporlarının bulunduğunu ve Atatürk'ün son gelişmelerden haberi olmadığını biliyoruz ve seyid rızada oğluda bizzat bu dönem içerisinde asılmıştır.

Şimdi Atatürke sövemeyenler atatürkü en çok savunanlar olan alevilere atatürke sövdürmek için bir oyun oynanıyor

oynanan bu oyuna izin vermicez.

Şimdi şu alisiz alevilerin alevilikle uzaktan yakından alakası olmayan ezidiler kendilerini hep aleviliğin arkasına sığındırmışlar ama bilesinizki sizin ne olduğunuz belli

Sayfadaki aleviler bilsinki alevilik horasanda aslını buldu ehlibeytten musa-i kazımın 27 çocuğunun kendisini emevilerinin zulmunden koruyan saklayan oğuz türkleriyle evlendirmesiyle alevilik yani alinin evi tamamlanmış ve herbirini bir boy olarak 300 yıl horasanda yaşamıştır ve sonra anadoluya yerleşmiştir bu zamanlarda hallacı mansur ahmet yesevi hacı bektaşı veli ve büyük dedelerim seyid mahmudi hayrani ,düzgün baba ve sarı saltuk gibi evliyalar sayesinde gelişmesini sürdürmüştür.

Elimizde secere var nereden geldiğimiz nereye gittiğimiz ne olduğumuz ortada zaman içerisinde konuştuğumuz dil üzerinden siz kürtsünüz diyenlere diyorum ki

Dost bağından bir gonca gül
Alamazsın geri çekil
Sen bu yola talip sail
Sen bu yola mürid sail

olamassın geri çekil

Oldun mu bu yolda sail
Yardımcın ahir cebrail
İlmi amil zat-ı kamil

Olamazsın geri çekil

Davut Sulari der baya
Allah emek vermez zaya
Kaptansız gemi deryaya

Salamazsın geri çekil

Merhaba, davut dostum. Bilinir ki, seyitler arasında Horasan'a ilk göç eden İmam Zeynel'in oğullarından Seyit Zeyd ve evlatlarıdır. Daha sonra diğer seyitler de Horasan yurduna yerleşmiştir. Orada Türk ve Kürt aşiretleri tarafından korunan seyitler, zamanla Kürtleşmişlerdir ya da Türkleşmişlerdir. Benim anlamadığım şu, neden seyitlerin hepsini Türk gösterme çabası var. Ben de İmam Zeynel'in oğullarından Seyit Zeyd'in soyundan bir seyitim. Rahmetli babam ve dedemin aktardığına göre Horasan'da Kürtleşmişiz. Hatta büyük dedemiz Seyid Hüseyin'in 1490'lı yıllarda yazdığı bir el yazmasında bu anlatılmıştır.

Saygılar.
Sponsor Reklamlar

İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 01.10.12   #27
davut88
Yeni Üye
Üye

Pir Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, davut dostum. Bilinir ki, seyitler arasında Horasan'a ilk göç eden İmam Zeynel'in oğullarından Seyit Zeyd ve evlatlarıdır. Daha sonra diğer seyitler de Horasan yurduna yerleşmiştir. Orada Türk ve Kürt aşiretleri tarafından korunan seyitler, zamanla Kürtleşmişlerdir ya da Türkleşmişlerdir. Benim anlamadığım şu, neden seyitlerin hepsini Türk gösterme çabası var. Ben de İmam Zeynel'in oğullarından Seyit Zeyd'in soyundan bir seyitim. Rahmetli babam ve dedemin aktardığına göre Horasan'da Kürtleşmişiz. Hatta büyük dedemiz Seyid Hüseyin'in 1490'lı yıllarda yazdığı bir el yazmasında bu anlatılmıştır.

Saygılar.

Değerli dostum;

Ben Davut Sularinin torunuyum babamın babası olur yani dedem.
Bilirsin kureyşhan ocağındanım Seyid Mahmut hayraninin öz torunuyum.
Secere noterden ,osmanlıdan ve selçukludan onaylıdır.
Seyid mahmudi hayrani:
ibrahim sani oğlu ibrahim mükerremin oğludur ,hacı bektaş veli ise ibrahim saninin oğludur.
hacı bektaş-ı veli, seyid mahmudi hayranin amcasıdır.
hemen hemen yaşdaşlardır aralarında gecen menkıbeyi duymuşundur.
bu bilgiler internetteki secerede mevcut
Bunları sana gövde gösterisi yapmak için sölemiyorum.
ikiside anadolunun ve balkanları türkleştirenlerin öncüleri pirleridir.

doğrudur aslın gerçekten hem seyid hemde kürt olabilirsin buna karşı değilim olabilir.
benim için Türk olmak kürt olmak yada seyid olmak birşey ifade etmiyor önemli olan insanlık vasıflarını ne kadar yerine getiriyoruz.
Kızdığım nokta ise bazı gereksiz insaların sacma sapan gerçekliği süpheli siyasi fikirker ile siyasi bir rant peşinde koşmalarına dedemi alet etmeleri.

Saygılarımla...
Sponsor Reklamlar

Pir Mehmet ve teoman07 bunu beğendiler.
Alt 01.10.12   #28
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54

davut88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli dostum;

Ben Davut Sularinin torunuyum babamın babası olur yani dedem.
Bilirsin kureyşhan ocağındanım Seyid Mahmut hayraninin öz torunuyum.
Secere noterden ,osmanlıdan ve selçukludan onaylıdır.
Seyid mahmudi hayrani:
ibrahim sani oğlu ibrahim mükerremin oğludur ,hacı bektaş veli ise ibrahim saninin oğludur.
hacı bektaş-ı veli, seyid mahmudi hayranin amcasıdır.
hemen hemen yaşdaşlardır aralarında gecen menkıbeyi duymuşundur.
bu bilgiler internetteki secerede mevcut
Bunları sana gövde gösterisi yapmak için sölemiyorum.
ikiside anadolunun ve balkanları türkleştirenlerin öncüleri pirleridir.

doğrudur aslın gerçekten hem seyid hemde kürt olabilirsin buna karşı değilim olabilir.
benim için Türk olmak kürt olmak yada seyid olmak birşey ifade etmiyor önemli olan insanlık vasıflarını ne kadar yerine getiriyoruz.
Kızdığım nokta ise bazı gereksiz insaların sacma sapan gerçekliği süpheli siyasi fikirker ile siyasi bir rant peşinde koşmalarına dedemi alet etmeleri.

Saygılarımla...

Merhaba değerli dost, ne yazık ki bazı kişilerin siyasi rant peşinden koşmasından dolayı dedeniz Davut Sulari, başka bir ocakzade olan Aşık İsmail Daimi ve birçok üstadımızın adını kirletilmeye çalışılıyor. Kızmakta haklısınız. Ayiretten bahsettiğiniz menkıbe ve Hacı Bektaş-ı Veli olan bağınızı da biliyorum. Bence de Kürtlük, Türklük, seyitlik öneli değil, önemli olan insanlık. Kelamların bazı forumlara Alevi maskesi altında dadanan Türkçü ve Kürtçüler tarafından abuk subuk şekilde lanse edilebilir. Daha önce yaşadık bunları çünkü. Senin samimiyetinden şüphemiz yoktur. Selamlar.
Sponsor Reklamlar

teoman07 bunu beğendi.
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 01.10.12   #29
Deniz
Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Co-Admin
Kurucu
Nereden: İzmir
Rep Puani : 102

insanım ve düşünüyorum.bazen işin içinden çıkamıyorum..yıl 2012 ve hala alevinin kürdü türkü
tartışmaları miğdemi bulandırıyor.beynimi döndürüyor..kahroluyorum

Alevilik kimsenin tekelinde değildir.

eline beline diline sahip ol diyen bir pir

kalp güzel olursa dilden güzel söz çıkar diyen şahı merdan

Koyun beni hak aşkına yanayım, yolumdan dönüp, mahrum mu kalayım? Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan

diyen koca haydar pir sultan abdal

Alevilik. İnsanı merkezine koyan (İnsanı merkez alan) ÖNCE İNSAN..

Alevilik tanrıyı evreni ve insanı kendince algılama ve yorumlama biçimidir.

esenlikler..
Sponsor Reklamlar

"-dost-" bunu beğendi.
Alt 01.10.12   #30
davut88
Yeni Üye
Üye

Pir Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba değerli dost, ne yazık ki bazı kişilerin siyasi rant peşinden koşmasından dolayı dedeniz Davut Sulari, başka bir ocakzade olan Aşık İsmail Daimi ve birçok üstadımızın adını kirletilmeye çalışılıyor. Kızmakta haklısınız. Ayiretten bahsettiğiniz menkıbe ve Hacı Bektaş-ı Veli olan bağınızı da biliyorum. Bence de Kürtlük, Türklük, seyitlik öneli değil, önemli olan insanlık. Kelamların bazı forumlara Alevi maskesi altında dadanan Türkçü ve Kürtçüler tarafından abuk subuk şekilde lanse edilebilir. Daha önce yaşadık bunları çünkü. Senin samimiyetinden şüphemiz yoktur. Selamlar.

Değerli dostum ;

Dedem Hayatı boyunca insaları birleğe bereberliğe çağırmış
bozgunculuk çıkartanların bölmeye kalkışanların hep karşısında olmuş.
tükülerini dinlediğinde bunu çok net bir şekilde anlarsın.
çırağı daimi baba da öle...
cem olmak önemli olan unutmayın cemde herkez candır hiçkimsenin birbirinden farkı yoktur hatta cinsiyet ayrımıda yoktur çünkü orada herkez candır...
Bu siyaset bizde ne yol bıraktı nede erkan.

Davut Sulari der pir sultan
şimdi döndü terse cihan
ne pir kaldı ne talip han
Gül dikenlen har içinde
Sponsor Reklamlar

teoman07 bunu beğendi.

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...