Sponsor Reklamlar

Ali Kaypakkaya Aramızdan Ayrıldı

Genel konular Katagorisinde ve  Pir Yolu Haber Merkezi Forumunda Bulunan  Ali Kaypakkaya Aramızdan Ayrıldı Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Pir Mehmet

Seçenekler
Alt 12.06.12   #1
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
Standart Ali Kaypakkaya Aramızdan Ayrıldı

İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya dün (06.06.2012) hayatını kaybetti.

İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya (Ali Amca) aramızdan ayrıldı.

Uzun süredir yaşadığı sağlık sorunlarından kaynaklı tedavi gören İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya (82), dün sabah erken saatlerde aramızdan ayrıldı.
Ali Kaypakkaya’nın cenazesi bugün Çorum’un Karakaya Köyü’nde toprağa verilecek.

OĞLUNUN YANINA GÖMÜLECEK

Ali Kaypakkaya oğlunun mücadelesine saygı duyan ve sahip çıkan bir emekçi olarak sürdürdüğü yaşamını sürdü. Ali Kaypakkaya, oğlunun katledilmesinden sonra, devletin baskılarına karşın her zaman başı dik durdu boğun eğmedi. Ali Amca yaşamı boyunca çok büyük acılar ve zorluklar çekti. Tüm acılara ve zorluklara rağmen dik durdu.
Geride onurlu bir yaşam mücadelesi bıraktı.

Ali Kaypakkaya bugün (Perşembe) Çorum’un Karakaya Köyün’nde oğlu İbrahim Kaypakkaya’nın mezarının yanına defnedilecek.

Diyarbakır işkencehanelerinde işkenceyle katledilen komünist İbrahim Kaypakkaya için babası Ali Kaypakkaya aşağıdaki ağıdı yakmıştı.

“Görüşmeye gelmiştim yanına
Faşist köpek kıymış senin canına
Kalmayacak o köpeğin yanına
Gel gidelim oğul bizim illere
Anadolu’ya

Doğu Batı demem, vatanındasın
Bir iz bıraktın ki ta canımdasın
Kimsenden korkmuyorum sen yanımdasın
Anadolu’ya
Ankara’ya kesildi yolum
Orada çevrildi hep sağım solum
Ne yapsalar yıkılacak bu zulüm
İşte geldik oğlum bizim illere
Anadolu’ya”

(Ali Amcanın İbo’ya Ağıdından)
Sponsor Reklamlar

bilgeyol bunu beğendi.
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 13.06.12   #2
bilgeyol
bilgeyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BİZİM KABEMİZ İNSANDIR...
Yönetici
Nereden: KERBELA-KOBANİ
Rep Puani : 76
Standart Cevap: Ali Kaypakkaya Aramızdan Ayrıldı

Pir Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya dün (06.06.2012) hayatını kaybetti.

İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya (Ali Amca) aramızdan ayrıldı.

Uzun süredir yaşadığı sağlık sorunlarından kaynaklı tedavi gören İbrahim Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya (82), dün sabah erken saatlerde aramızdan ayrıldı.
Ali Kaypakkaya’nın cenazesi bugün Çorum’un Karakaya Köyü’nde toprağa verilecek.

OĞLUNUN YANINA GÖMÜLECEK

Ali Kaypakkaya oğlunun mücadelesine saygı duyan ve sahip çıkan bir emekçi olarak sürdürdüğü yaşamını sürdü. Ali Kaypakkaya, oğlunun katledilmesinden sonra, devletin baskılarına karşın her zaman başı dik durdu boğun eğmedi. Ali Amca yaşamı boyunca çok büyük acılar ve zorluklar çekti. Tüm acılara ve zorluklara rağmen dik durdu.
Geride onurlu bir yaşam mücadelesi bıraktı.

Ali Kaypakkaya bugün (Perşembe) Çorum’un Karakaya Köyün’nde oğlu İbrahim Kaypakkaya’nın mezarının yanına defnedilecek.

Diyarbakır işkencehanelerinde işkenceyle katledilen komünist İbrahim Kaypakkaya için babası Ali Kaypakkaya aşağıdaki ağıdı yakmıştı.

“Görüşmeye gelmiştim yanına
Faşist köpek kıymış senin canına
Kalmayacak o köpeğin yanına
Anadolu’ya

Doğu Batı demem, vatanındasın
Bir iz bıraktın ki ta canımdasın
Kimsenden korkmuyorum sen yanımdasın
Anadolu’ya
Ankara’ya kesildi yolum
Orada çevrildi hep sağım solum
Ne yapsalar yıkılacak bu zulüm
İşte geldik oğlum bizim illere
Anadolu’ya”

(Ali Amcanın İbo’ya Ağıdından)

ibo ölümsüzdür,

babası ibo gibi bir devrimcinin arkasında dik duruşuyla,

devrimin yoldaşıdır,

önlerinde saygıyla egiliyorum.

ışıklar içerisinde yatsınlar.
Sponsor Reklamlar

HAYATIN SESİ’Nİ biz kurduk.
Biz susmadıkça
HAYATIN SESİ’de susmayacak.
Ve biz hiç susmayacağız.

EVRENSEL GAZETESİNİ DESTEKLEYELİM.

DERSİMİ UNUTURSAN MARAŞ,
MARAŞI UNUTURSAN SİVAS,
SİVASI UNUTURSAN GAZİ,
GAZİYİ UNUTURSAN SONUN OLUR.

ALEVİLİK YOLDUR...
bilgeyol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 13.06.12   #3
Şah-ı Merdan
Şah-ı Merdan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üye
Nereden: Çorum
Rep Puani : 10

Çorumumun Gururu
Yeşil gözlü kızıl önder,
Aydın sözlü cesur önder,
Ender duruşlu yılmaz önder
Güneşe sevdalı insan önder
Bilinci ve yüreği isyan önder!
Yoldaşlar yoldaşı Kaypakkaya!

Geçen sene kendisiyle konusma imkanı bulmustum her devrimciye evini açan sıcak kalpli candan bir insadı ali amca kim gelirse gelsin evine geri çevirmezdi.. özellikle ibrahim kaypakkayanın fikirlerini gençlere anlatır bizde severek dinlerdik kendisini ençok diyarbakır cezaevine gittiginde çektigi zorlukları anlatır hamalın ibonun cenazesinden para almadıgını çok duygulandıgını anlatırdı birde ibrahim kaypakkayanın mezarının karsısındaki jandarma karakolundan yakınırdı .. hatta derdi birgün kızım gitmiş damatımda mezara ancak ordaki jandarmalar sorusturma baslatmıslar neden geldin niye geldin diye kızımda demiş o benim abim deyince biz bilmeyiz diye kimlik sormuslar inanmamıslar derdi..sonra biz çorumlu devrimciler olarak ziyaret etmiştik 2 sene kadar oluyor odaki karakol mezarlıga tank çevirmiş memeleketin halleri ölümüzden bile korkuyorlar ogul derdi nur içinde yatsın ALİ AMCA OGLUNA KAVUŞTU yıldızları bol olsun
Sponsor Reklamlar

HACI BEKTAŞ YOLU dedim sürgüne saldılar
PİR SULTAN ABDAL torunuyum dedim dar ağacına çıkardılar.

Ne yapsalarda ALEVİYİM dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

>...Özü Dogru Olanın Sözüde Doğru Olur...<

Kalp Kör Olduktan Sonra GözLerin Görmesinde Hiçbir Fayda Yoktur

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz
Şah-ı Merdan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 13.06.12   #4
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54

Kaypakkaya ailesine baş sağlığı dilerim. Baba oğul nur içinde yatsınlar.

Sevgili Şah-ı Merdan

Kelamın bana Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in birkaç mezar arayla gömülmesini hatırlattı. Acaba İbo yoldaşımızın dediği gibi ''Türkiye'nin geleceği çelikten yoğruluyor; belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak.'' Birileri bu çeliğe aldığı suyu unutturmaya mı çalışıyor? Zor, hatta imkansız... Biz aldığımız suyu unutmayız.
Sponsor Reklamlar

İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 13.06.12   #5
jetlii11
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: istanbul
Rep Puani : 12

Hakk muhammet ali yardımcısı olsun..12 imamlar yoldaşı olsun
Sponsor Reklamlar

jetlii11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...