ANTALYA(CİHAN)-
Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayranı Alman kadın, Antalya`nın
Manavgat ilçesinde Cumhuriyet sevgisini Atatürk Anıtı`na çiçek koyarak gösterdi.
İlçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 85. yıl dönümü kutlamaları saat 13.00
Cumhuriyet Meydanı`nda Atatürk Anıtı`na
Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Uğur Dilnaz ve
Belediye Başkanı Zeynel Şenol`un çelenk sunumuyla başladı. Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları çelenk takdimi yaptıktan sonra 22 yıldır tatili Manavgat`ın
Side beldesinde yapan emekli bayan postacı Rosi
Sopp(59) Atatürk`e sevgi ve hayranlığını çiçek koyarak gösterdi.
Almanya`nın
Wuppertal şehrinde her yıl 20 günlüğüne Side`de bir otele tatile geldiğini belirten Sopp,
Manavgat Stadyumu`nda yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına otel çalışanlarıyla birlikte katılacağını söyledi. Sopp, `Türklerin büyük devlet adamı Atatürk`ü çok seviyorum. Dünyada çok sevdiğim 2 büyük insan var. Bunlar Alman şairi
Goethe ile Atatürk. Türk halkını çok sevdiğim ve sempatik bulduğum için 22 yıldır tatilimi Türkiye`de yapıyorum. Türk milletine nice Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapmasını diliyorum. Türk halkı Atatürk gibi bir lideri çıkardığı için çok şanslı.` diye konuştu.
Alman kadın Sopp, daha sonra Atatürk Anıtı önünde bekleyen ilköğretim okulu öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Otel çalışanı Serap
Parlar, Sopp`un 22 yıl içinde meramını anlatacak kadar
Türkçe öğrendiğini söyledi. (CİHAN)