Bu kitapları lise ve üniv dönemlerinde okumuştum o zamanlar insanların o halleri beni çok yaralamıştı yani mutlaka her kitapta ağlamışımdır kesin, Sefiller'i unutmamak lazım ... Ölümün bu kadar yakın oluşu ve insanların çaresizliği o yaşta biri için fazla gelmişti bana ...
Bu kitapların ortak noktaları hepsinin de nem ve rutubet kokuları içermesi sanırım ....
Bu kitapları lise ve üniv dönemlerinde okumuştum o zamanlar insanların o halleri beni çok yaralamıştı yani mutlaka her kitapta ağlamışımdır kesin, Sefiller'i unutmamak lazım ... Ölümün bu kadar yakın oluşu ve insanların çaresizliği o yaşta biri için fazla gelmişti bana ...
Bu kitapların ortak noktaları hepsinin de nem ve rutubet kokuları içermesi sanırım ....
Bende Savaş ve Barışçıyım..İlk okuduğum kitaplar arasındaydı..Ve baktığımızda rusların edebiyat üzerinde ne kadar büyük bir yeri olduğunu görebiliyoruz..Tamda bizim eksik olduğumuz bir noktada..
__________________ Kanarkan doya doya karanlığa bir kadeh soğuk çektim akşamlarıma ..Sorar dururken bilinmezliğe adını yana yakıla ben kaldım esir olmuş bakışlarına...
kendi olarak, sana gelen sana gereksinimi olmadan, seni isteyen sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan o, işte…
Oruç Aruoba....
Biz kendimizi adadık o renklere..Ayrılık nedir bilmedik yüreğimizde..Öyle bir bağlandık ki ölüm bile diz çöktü önümüzde..