Genel konular Katagorisinde ve Her Telden Forumunda Bulunan Zırvalardan Seçmeler!!! Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Hüseyin Avni Mutlu şu an basın açıklaması aracılığyla zırvalıyo!!!!!...
insan zekasının inebileceği boyutları sorgulamama neden olan zırvalardır. saçma sapan zırvalardan yana da şansım açık maalesef çünkü görünüşte çok muhafazakar olan şehirlerden birinde yaşıyorum. (bkz: şanlıurfa).
yine bir gün dişi ağrıdığı için gelen hastayı muayene ederken hastanın ağzının sağ tarafının normalken sol tarafının tamamının taş kaplı olduğunu gördüm ki bu öyle büyük yetenek isteyen bir iş değil zaten asıl bugüne kadar hastanın bunu görmeyişi büyük marifet. bu durumun basit bir açıklaması vardır bilen bilir ; ağzın kullanılan tarafı fizyolojik olarak temizlendiği için taş oluşumu az veya hiç yokken , çiğneme yapılmayan tarafta temizlenme olmadığı için yoğun taş oluşumu görülür. iyi güzel de bakıyorum bakıyorum bunun için bir sebep yok , çiğneme yapılmayan tarafta ağrıyan diş falan olsa , eklemde bir sıkıntı ya da diş eksikliği hiçbir şey yok. döndüm hastaya sordum haliyle neden sol taraftan çiğneme yapmıyorsunuz diye bundan sonrası tamamen aşağıdaki gibi gerçekleşti.
h: hasta w: ben
w: neden sol tarafınızı kullanmıyorsunuz
h: sol taraftan yapılan hiçbir işin hayrı olmaz hocam, ben de sol taraftan çiğnemiyorum. hem zaten sol tarafın kas sayısı , sağ tarafın kas sayısıyla bir değilmiş. ayrıca sağdaki dişler daha sağlammış. allah öyle yaratmış. o yüzden de sağı kullanın diye emir vermiş.
w: pardon da sol tarafın kasları ve dişleri hakkında ki bu bilgiyi size kim söylemişse halt etmiş. vücudumuz harika bir simetriye sahiptir . kasların , dişlerin sağda ve solda olanları arasında fark yoktur.
h: olur mu öyle şey. bizim hoca söyledi mümkün olduğunca sol tarafınızı kullanmayın , zaten sağ gibi olamazlar , dayanıklı değillermiş dedi. o yüzden günahmış.
w: allah o zaman neden solda diş yaratmış , kullanmayın diye mi ? böyle saçmalık olmaz. benden size söylemesi tek taraflı çiğnemeye devam ederseniz ekleminizde oluşacak sıkıntılarınız büyük olur, ağzınızı açıp kapayamayacak hale gelirsiniz. vücuda bile bile zarar vermekte günah o zaman. madem sol taraftan çiğnemek günah bunu söyleyen hocan da sizlerde çektirin sol tarafınızdaki bütün dişleri öyle yaşayın. ( aslında beyninizin sol tarafını aldırın öyle yaşayın demek isterdim ama acı gerçekler işte. sonra ters konuşunca doktor bizi azarladı , hakaret etti oluyor. )
h: durun ben bi hocamı arayayım.
bu sırada bekleyen de olmadığı için dur dedim bir arasın ne cevap verecek hocası merak ettim , nasıl kıvıracak. konuştular , benim söylediklerimi anlattı karşısındakine . sonra bir şeyler dinledi, kapattı.
w: eee , ne söyledi size?
h: ben yanlış anlamışım o dediği el ve ayakta geçerliymiş. ağızda geçerli değilmiş. soldan çiğneyebilirmişim.
w: nasıl yani sol ayakla yürümüyor musun? ya da sol elini kullanmıyor musun? ne demek el ve ayakta geçerli ne farkı var? ortopedi doktoruna gitseydin de bu dediğim ayakta geçerli değil mi diyecekti?
h: yok hocam mecburiyet ayrı ,seçebilme hakkım olan işlerse sağı kullanmam gerekmiş. hem ben günahtan korkarım.
w: (içimden: 'ben de senin hocan gibilerden korkuyorum , adamlarda ki ikna kabiliyeti kimse de yok' ) benden söylemesi , ister inanın ister inanmayın sağ sol farkı vücudun hiçbir yerinde yoktur , gerisi de size kalmış.
sonra taşlarını temizledim, kalktı gitti. keşke beyninde ki bağnazlığı da temizlemenin bir yolu olsaydı , elimi atmışken seve seve onu da yapardım. ama maalesef tıp henüz o kadar ilerleyemedi.