(not; Bu bilgiler yaklasik olarak hesaplanmistir. Birçok eksik olan koy olabilir, Fazla yazilmis koy olabilir. Yaklasik olarak hesaplanan bu hesaptan çikan sonuçta tam olarak dogru olmasada elde edebildigimiz bilgiler isiginda ortaya çikan rakamdir. Karan)
Merhaba arkadaşlar. Kürtün'de Güvenç Abdal ! Güvendi şimdi ki adıyla Güvende yaylası olarak bilinen yerde mezarı. Kürtün'de 2 Alevi köyü var bilgide ki gibi. Sizleri seviyoruz. Alevi değilim ama Kürtün'de ki kardeşlerimizle can cana kan kana yan yanayız. Allah birbirimizin eksikliğini göstermesin.
Merhaba bebe can, ben de Gümüşhaneliyim. Şiranın Yedibölük köyündenim. Kürtün'ü iyi bilirim. Hangi köyündensin. Bu arada Gümüşhaneli bir sünniden Alevileri sevdiğini duydum. Bu yüzden size teşekkür ederim.
Gümüşhane-Şiran Alevi Köyleri ile ilgili bilgiler çok yanlış.Şiran'da 17 Alevi köyü var .3 Tanede Karışık köy var.:BOĞAZYAYLA,DUMANOĞLU,OZANCA,AŞAĞI VE YUKARI DURUÇAY KÖYLERİ SÜNNİDİR,Sadıkköy ise 1hane Alevi vardır.Babacan da %20 Alevi vardır.Belende ise %15-20 ALEVİ VARDIR.Paşapınarı ise %50-55'si alevidir.
Kelkit;ÇAMUR KÖYÜ,BİNDAL KÖYÜ,YENİKÖY SÜNNİDİR.Günbatur Köyü %65'şi Alevidir(Karışık).Eymür Köyü %20'si Alevidir(Karışık).Karacaören Köyü %40 veya %45'şi Alevidir.(Karışık),Eskiyol Köyünde %10-15 Alevidir.(Karışık). Güllüce Köyü ve Yeşilyurt Köyleri ise Alevidir.Toplam;13 Alevi,4 köy Karışıktır.
Torul ve Kürtün'de İse Alevi köyü yoktur.Taşlıca Köyünde Alevi KALMAMIŞTIR.Uluköy ise Sünni'dir. Düzeltilmesi Ricasıyla.
Sponsor Reklamlar
Konu Pir Mehmet tarafından (12.09.11 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir.
Gümüşhane-Şiran Alevi Köyleri ile ilgili bilgiler çok yanlış.Şiran'da 17 Alevi köyü var .3 Tanede Karışık köy var.:BOĞAZYAYLA,DUMANOĞLU,OZANCA,AŞAĞI VE YUKARI DURUÇAY KÖYLERİ SÜNNİDİR,Sadıkköy ise 1hane Alevi vardır.Babacan da %25 Alevi vardır.Belende ise %20 ALEVİ VARDIR.Paşapınarı ise %50'si alevidir.
Kelkit;ÇAMUR KÖYÜ,BİNDAL KÖYÜ,YENİKÖY SÜNNİDİR.Günbatur Köyü %65'şi Alevidir(Karışık).Eymür Köyü %20'si Alevidir(Karışık).Karacaören Köyü %40 veya %45'şi Alevidir.(Karışık),Eskiyol Köyünde %10-15 Alevidir.(Karışık). Güllüce Köyü ve Yeşilyurt Köyleri ise Alevidir.Toplam;13 Alevi,4 köy Karışıktır.
Torul ve Kürtün'de İse Alevi köyü yoktur.Taşlıca Köyünde Alevi KALMAMIŞTIR. Düzeltilmesi Ricasıyla.
su listeyi bakin kopyalayip duzenleyin bizde ekliyelim can..
(not; Bu bilgiler yaklasik olarak hesaplanmistir. Birçok eksik olan koy olabilir, Fazla yazilmis koy olabilir. Yaklasik olarak hesaplanan bu hesaptan çikan sonuçta tam olarak dogru olmasada elde edebildigimiz bilgiler isiginda ortaya çikan rakamdir. Karan)
Sevgili Cihan, listenin Şiran listesinin sonundaki Çamyurdu bazı kaynaklarda köy olarak geçmektedir ama köy değildir Yedibölük köyünün en eski mezrasıdır.
Sevgili ottoman, Taşlıca'da Güvenç Abdal Türbesi vardır ve hala Güvenç Abdal Ocağı'na bağlı Aleviler orada yaşamaktadır.(Her ne kadar çoğu orada olmasa da ve azınlığa düşsek de) Ayrıca Sadık Köyü'nde daha fazla Alevi vardı tabii ki göç ve Sünniliğe geçiş olmadıysa (Hanyeri Mezrası)
Bildiğim kadarıyla Kelkit Güllüce köyünde de Alevi vardır. Gümüşhane toprakları içerisinde kendine Sünni diyen Çepni köyleri aslında Alevidir. Ayrıca Kürtün Yaylalı Köyünde Alevilerin olduğunu biliyorum, ama oranlar ne kadar bir bilgim yok.
Sponsor Reklamlar
Konu Pir Mehmet tarafından (09.09.11 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.
ŞİRAN;Sadık Köyündeki Alevilerin çoğu Sünnileştiler.Kelkit;Güllüce ve Yeşilyurt Köylerinin Alevi olduğunu belirttim zaten.Listede yoklar.Başka Sünni Köyleri Alevi Diye yazılmış.Yedibölük Köyü 7 Mahalledir.Çamyurdu bunlardan biridir.Bazı kimseler bilmeden yazıyorlar,Köy sitelerine girilerek teyid edilebilir.
Diğer bilgiler tamamen doğru bilgilerdir.Bu köyleri tek tek biliyorum.çünkü komşularımız.Aşağıya net yazıyorum.
ŞİRAN;Sadık Köyündeki Alevilerin çoğu Sünnileştiler.Kelkit;Güllüce ve Yeşilyurt Köylerinin Alevi olduğunu belirttim zaten.Listede yoklar.Başka Sünni Köyleri Alevi Diye yazılmış.Yedibölük Köyü 7 Mahalledir.Çamyurdu bunlardan biridir.Bazı kimseler bilmeden yazıyorlar,Köy sitelerine girilerek teyid edilebilir.
Diğer bilgiler tamamen doğru bilgilerdir.Bu köyleri tek tek biliyorum.çünkü komşularımız.
Sadık köyüne gitmeyeli 30 yıl oldu, çok şeyin değişmesi normaldir. Şiran'ın bazı Sünni köyleri Alevi olarak yazılmış. Bu arada Çamyurdu mahallesi, Yedibölük'ün 7 mahallesinden biridir. Çünkü ben bu mahallede doğdum, büyüdüm. Diğer mahalleler: Aşağı Kınık, Yukarı Kınık, Orta Mahalle, Sırt Mahalle, Sarıoğulları ve Fero Mahalle. Verdiğiniz tek ''Kürtün'de Alevi köyü yoktur'' bilgisi yanlıştır. Kürtün Yaylalı köyünden birçok Alevi arkadaşım vardır. Kalanları da doğrudur.