Sponsor Reklamlar

YOBAZ Egitim Kurumları.

Genel konular Katagorisinde ve  Dini Konular Forumunda Bulunan  YOBAZ Egitim Kurumları. Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen bilgeyol
  • 1 gönderen bilgeyol

Seçenekler
Alt 18.09.13   #1
bilgeyol
bilgeyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BİZİM KABEMİZ İNSANDIR...
Yönetici
Nereden: KERBELA-KOBANİ
Rep Puani : 76
Standart YOBAZ Egitim Kurumları.

Eğitim Hikmetyar ve savaş şiirleriyle başladı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Erdoğan'ın aynı karede göründüğü Hikmetyar'ı öven kitabı minik öğrencilere dağıttı...

Sinan Tartanoğlu

Cumhuriyet Ankara Büro - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim öğretim yılı açılış töreninde, içerisinde Afganistan Hizbi İslami örgütünün lideri Gulbeddin Hikmetyar’ı “liderimiz” olarak işleyen şiirin yer aldığı kitabı dağıttı. Hikmetyar ismi, Başbakan Tayyip Erdoğan’la aynı karede göründüğü çok tartışılan fotoğraf ile biliniyor. Avcı’nın dağıttığı kitaptaki cihat konulu şiirlerden “Küçük Mücahitler” başlıklı olanında ise “Çocuklar saklambaç, körebe yerine savaş oyunu oynuyor. Kovalıyor, yakalıyor ve öldürüyorlar” ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YANINDA DİZ ÇÖKTÜĞÜ HİKMETYAR- VİDEO

Avcı, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini, adını İslami kesime yakın şair ve yazardan alan Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda çaldı. Okulların ilk gününden dikkat çeken başlıklar şöyle:
Okul zili çevik eşliğinde: Avcı’nın katılacağı okulun önüne bir otobüs çevik kuvvet polisi getirtildi. Önlemin, olası bir Halkevleri protestosu istihbaratına dayandırıldığı öğrenildi. Öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları üstleri ve çantaları aranarak okul bahçesine alındı. Aramaya itiraz eden öğretmenlere “Emir böyle” yanıtı verildi.
Erdoğan yine kitap arasında: Her eğitim öğretim yılı başında olduğu gibi bu yıl da ders kitapları öğrencilere ücretsiz sunuldu. Erdoğan ve Bakan Avcı’nın öğrencilere mesajlarının bulunduğu kâğıtlar, kitapların içindeki yerini aldı. Küçük Mücahitler: Avcı ve beraberindekiler, okulun ilk katındaki ilkokul ikinci sınıflardan birine girdi. Avcı, miniklere okula adını veren Cahit Zarifoğlu’nun çocuklar için kaleme aldığı şiir kitaplarını dağıttı. “Ağaç Okul” adlı, Afganistan’a Sovyetler müdahalesini anlatan kitaptaki “cihat” konulu şiirler dikkat çekti. Kitaptaki “Küçük Mücahitler” başlıklı şiir “Çocuklar savaş oyunu oynuyor. Hiçbiri üstlenmiyor düşman rolüne çıkmayı. Çocuklar saklambaç, körebe yerine savaş oyunu oynuyor. Kovalıyor, yakalıyor ve öldürüyorlar... Amaçları benzemek mücahit ağabeylerine” dizelerinden oluştu.
Liderimiz Hikmetyar: “Liderimiz” başlıklı şiirin ise Başbakan Tayyip Erdoğan’la aynı karede yer alan ve bir dönem bu nedenle çok tartışılan fotoğraftaki Hizbi İslami örgütünün lideri Hikmetyar için yazıldı. Şiirdeki “Adı Gülbeddin Hikmetyar, liderimiz bizim. Allah adıyla konuşur, Allah için savaşır en önde. Ona zor değil kafasını kırmak zalimlerin, daha çocukken başladı bu işe...
Seviyoruz tüm ülke gibi biz küçük mücahitler onu” dizeleri dikkat çekti. Çıplak kızlar da var votka da: Edip Cansever’in “Masa” şiirinin “Bir bira içmek istiyordu kaç gündür. Masaya biranın dökülüşünüz koydu” dizesini ders kitaplarında sansürleyen ve buna gerekçe olarak TAPDK Yasası’nın “Tütün ve alkol tüketimini teşvik edecek faaliyetleri önleyecek çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülmesi” hükmünü gösteren bakanlık, Zarifoğlu’nun benzer dizelerini görmedi. “Kukla Başkan” adlı şiirdeki “Sarayında oturur sofrada, çıplak kızlar doldurur votkasını” dizeleri “sansüre takılmadı”.
Avcı’dan Zarifoğlu’na övgü: Törendeki konuşmasında Avcı, kitapları öğrencilere dağıtılan Zarifoğlu’nu, “Bu konuşmayı bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan, büyük şairlerden ama her şeyden önemlisi çocuk edebiyatının usta kalemlerinden biri olan Cahit Zarifoğlu’nun adını taşıyan bir okulda yapmaktan ayrıca mutluyum. Öyleyse sizlere bu eğitim-öğretim yılında ilk mesajım kitap okumanın hayatımızdaki önemi ve anlamı üzerine olsun” sözleri ile övdü.
Yine yetişemediler: 5 buçuk yaşındaki çocukları zorunlu olarak okula başlatan 4+4+4 eğitim sisteminin ilk yılında, eski Bakan Ömer Dinçer’in ilk okul zilini çaldığı okulda bile öğrencilerin lavabolara yetişemedikleri görülmüştü. Üzerinden bir yıl geçmesine karşın, altyapı eksikliklerinin tamamlanmaması dikkat çekti.
Kemer krizi: Törenin ardından okulun bahçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu tarafından öğrenci servis kurallarının temsili gösterimi yapıldı. Emniyet kemeri simülatörüne binen Avcı, emniyet kemerini taktı. O sırada bir gazetecinin, “Makam arabınızda emniyet kemerlerinin takıldığı yerde toka var” sorusuna Avcı, “Bir daha görmezsiniz” tepkisini gösterdi. Avcı makam aracına binerken de “Sürüş esnasında, yoldayken emniyet kemerini koruma görevlisi arkadaşlarımız da takıyorlar. Fakat, toplantı yerine yaklaşırken menzile varıldığında emniyet kemeri boşaltılıyor, emniyet gereği, koruma gereği yapılıyor bu. Sinyal vermesin diye toka takılıyor. Bu rutin bir emniyet uygulamasıdır. Bir laubalilik gereği değil veya ihmal gereği değildir. Sürüş esnasında hepsi ayrı ayrı emniyet kemerlerini takıyorlar” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.
Hikmetyar kimdir?
1947 doğumlu Gulbeddin Hikmetyar, 1977 yılında Hizbi İslami örgütünü kurdu ve lideri oldu. Mücahit örgütü, 1979 yılında Sovyetler Birliği’nin Afgan topraklarını işgali sırasında ABD desteği ile Kızıl Ordu’ya karşı savaştı. Bazı kaynaklara göre Hikmetyar, üniversitede yüzü açık kızların “yüzlerine kezzap atmakla” ünlendi. Arkadaşları arasında acımasızlığıyla tanınan Hikmetyar, yakaladığı esirlerin derilerini diri diri yüzmekle de ününe ün kattı. 1992 yılında Afganistan Başbakanı olarak seçildi.
13 Ekim 1996’da iktidardaki Refah Partisi’nin (RP) daveti ile Türkiye’ye geldi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul Çarşamba’da bir evde Hikmetyar ile buluştu. Erdoğan, Hikmetyar’ın dizinin dibinde otururken göründüğü fotoğrafın medyada yayımlanmasına büyük tepki göstermiş ve dava açmıştı.
Arınç’tan dersane göndermesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise torunu Mehmet Akif Yeter’in öğrencisi olduğu, Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nun yeni yerleşkesinin açılışına katıldı. “Dersaneler kapatılmayacak” diyen, Erdoğan’ın “Dönüş yok dersaneler kapatılacak” sözlerini ise kendisine yanıt olarak söylediği düşünülen Arınç’ın törendeki konuşmasında velilere yönelik “Çocuklarınızla ilginizi hiç kesmemelisiniz. Çocuklarınızın ne yaptığından, nereye gittiğinden, kimlerle arkadaşlık kurduğundan, derslerini yapıp yapmadıklarından, hafta sonu varsa kurslara katılıp katılmadığından emin olmalısınız” sözleri dikkat çekti. Konuşmasından sonra Arınç, torunu Mehmet Akif’in sınıfında yanına oturdu ve öğretmenine, “Eti senin kemiği benim derlerdi eskiden. Kemiği de senin olsun. Güzel yetişsinler inşallah” dedi.

17 Eylül 2013
-------------------------------

dışarıda rezil ve şahsiyetsiz politika izleyen,

komşu ülkelere ve dünyaya rezil olan akp diktası,

iç politikada,

iç savaş tamtamları çalmaya devam ediyor,

iç düşmanlarda belli,

kürt ve alevi vatandaşlarımız,

akp diktası

bu hikmet yar şiir kitabı hevesiyle amaçladığı,

kendine körü körüne tapan bir gençlik yaratmak,

osa bu ülkeyi felakete götürür.

4+4+4 yasasının çıkmasının amacı,

bu yobazca hamleleri yapabilmek içindi,

YETMEZ AMA EVETCİLER SİZEDE İYİ UYKULAR.
Sponsor Reklamlar

bab'ül ilim bunu beğendi.

HAYATIN SESİ’Nİ biz kurduk.
Biz susmadıkça
HAYATIN SESİ’de susmayacak.
Ve biz hiç susmayacağız.

EVRENSEL GAZETESİNİ DESTEKLEYELİM.

DERSİMİ UNUTURSAN MARAŞ,
MARAŞI UNUTURSAN SİVAS,
SİVASI UNUTURSAN GAZİ,
GAZİYİ UNUTURSAN SONUN OLUR.

ALEVİLİK YOLDUR...

Konu bilgeyol tarafından (18.09.13 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir.
bilgeyol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 18.09.13   #2
bilgeyol
Yönetici
Standart Cevap: YOBAZ Egitim Kurumları.

YOBAZ,

Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse).

bu günkü akp diktatörlüğü bu tanıma tamamen uyuyor,

alevi inancını tanımadığı gibi karalıyor,

ve kitlelerin dini duygularını sömürerek din tüccarlığı yapıyor,

kendi düşüncesi haricindeki tüm düşünceleri,

terör örgütü ve teröristlikle suçluyor,

AKP DİKTASI YOBAZ TANIMINA TAMAMEN UYUYOR.
Sponsor Reklamlar

renk bunu beğendi.

Biz susmadıkça
Ve biz hiç susmayacağız.

DERSİMİ UNUTURSAN MARAŞ,
MARAŞI UNUTURSAN SİVAS,
SİVASI UNUTURSAN GAZİ,

ALEVİLİK YOLDUR...
Alt 08.10.13   #3
bilgeyol
Yönetici
Standart Cevap: YOBAZ Egitim Kurumları.

Eğitimde şer üçgeni
Metin Akarsu

Dershaneler özel okullara dönüşüyor. Kamu eğitimi hükümet ve cemaat eliyle daraltılıyor. Özelleştirme ve gericileşmenin alanı büyüyor. Gittikçe sayıları artan sınavlar ise kaldırılmıyor.
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, dershanelere 2014’ten itibaren ruhsat verilmeyeceğini söyledi. Bir televizyon kanalına konuşan Avcı, “2014-2015 öğretim yılından itibaren dershane, Milli Eğitim sistemi içerisinde olmayacak. Bu piyasada MEB’in onaylamadığı, ruhsat vermediği ve denetlemediği kurumlara itibar edilmez” dedi. Özel okul olmayı kabul eden dershanelere ise 3 yıl süre verileceğini belirten Avcı, “Geçiş sürecinde esneklikler sağlanacak. Farazi söylüyorum, 100 metrekare bahçe şartı varsa 3 yıl için 70’e de razı olacağız ama 3 yıl sonra o şartı sağlaması beklenecek. Teşvik edeceğiz. Kapatacağız, yasada olmayacak. 2014-2015 eğitim sistemi içinde dershaneler olmayacak” diye konuştu.
KARAR YETERLİ DEĞİL
Bakan Avcı’nın bu açıklamalarına eğitim uzmanlarının tepkisi ise sert oldu. Liseye geçebilmek için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sayısının daha bir ay önce 12’ye çıkartıldığını hatırlatan eğitim uzmanları sonuçları şöyle özetliyor:
* Sınavlar kaldırılmadığı için merdiven altı, kaçak dershanelere türeyecek
* Başta Gülen Cemaati olmak üzere cemaatlerin ‘dershane tekeli’ haline gelen kurumları özel okula dönüşecek, bu karardan en çok onlar yararlanacak.
* Kamusal eğitim alanı daraltılacak, piyasa koşulları eğitim alanında daha fazla yayılacak.
* Öğrenciler meslek lisesi, imam hatip ya da özel okulları tercih etmeye zorlanacak.
‘KAMU EĞİTİMİ DARALIYOR ÖZEL OKUL TEŞVİK EDİLİYOR’
Erkan Aydoğanoğlu (Eğitim Sen uzmanı) : “Uygulama tamamen göz boyamaya yönelik bir uygulama. Çünkü hükümetin dershanelerin kaldırılacağına dair açıklamaları olmuştu ve bunu başaramadı, o yüzden böyle bir uygulamaya gidiliyor. Dershane mesele değil bir sonuç. Siz dershaneleri yaratan sınav ve eğitim sistemini değiştirmezseniz bütün dershaneleri yıksanız da bir sonuç elde edemezsiniz. Yeni sistem ile birlikte SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sınavları yılda 12 kere yapılacak. Siz böyle bir sistemde dershaneleri kapatıyorum, ruhsat vermiyorum deseniz de dershaneler merdiven altına döner ve çalışmaya devam eder. Bu uygulama aynı zamanda cemaatlerin de işine yarayacak bir uygulama. Bugün Türkiye’de 263 dershane özel okula dönüşmek için çalışma yapıyor. Bunların çoğu da cemaatin dershaneleri. Çünkü özel okula dönüşebilecek kapasitede olanlar cemaatin dershaneleri. Bu sistem kamusal eğitimi daraltan ve eğitimde piyasa koşullarını daha da yaygınlaştırmak isteyen bir uygulama. Bugün halihazırda özel okullar teşvik ediliyor. Özel okullar, elektrik ve su parasını devlet okullarından daha az ödüyor. Ya da örneğin veliler özel okullara yaptıkları harcamaları vergiden düşebiliyorlar. Bunların hepsi özel okullara yapılan teşvikler. Ve bu sistem ile örneğin bugün meslek liseleri için öğrenci başına yapılan ve 5 bin liraya kadar çıkan teşvikleri yarın özel okullar için de görebiliriz.”
DERSHANELER SİSTEMİN ÜRETTİĞİ KANSER HÜCRELERİ
Prof. Dr. Rıfat Okçabol (Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri): “Türkiye tarihine bakın her sınav ülkedeki dershane talebini arttırmıştır. Hükümet yılda bir kez yapılan SBS sınavının sayısını 12’ye çıkardı. Eğer gerçekten dershaneleri kapatmak gibi bir niyetleri olsa sınavları azaltırlar. Bugün Türkiye’de 100 binden fazla öğretmen açığı var fakat devlet bütçe yok bahanesi ile atama yapmıyor. Öbür yandan ise dershanelere, özel okula dönüşürseniz sizi teşvik ederim diyebiliyor. Çünkü AKP Hükümetinin bir yanı eğitimde gericileşme ise diğer yanı da piyasalaşmadır. Bu öyle bir piyasa mantığı ki ana dilinde eğitimi bile ‘Paran varsa git özel okulda karşılığını vererek öğren’ diyebiliyor. Bu uygulama da, öğrencileri özel okullara yönlendirmekten başka bir işlev görmez. Sınavı kazanamayan öğrenci ne yapacak ya meslek lisesine ya imam hatipe ya da parası varsa özel okula gidecek. Dershaneler adeta bir kanser hücresi. Ve bu kanser hücresini sistem üretiyor. Bu sistem ile dershaneler kaçak hale dönüşür fakat bitmez.”
‘YÜZDE 95'İ DEVAM EDER’
Ünsal Yıldız (Eğitim Sen Genel Başkanı): Eğitim sistemini elemeci ve sınav odaklı olmaktan çıkartırsanız dershaneleri dolaylı olarak kaldırmış olursunuz zaten. Bakan'ın yaptığı açıklama sene başında yaptığı açıklama ile çelişmiyor. İçinde bulunduğumuz mantıkla bir dershane adını değiştirip eğitim merkezi yaptığında sorun kalmamış olacak. Bugün 4900 dershaneden sadece yüzde 5'i özel okul olmaya uygun. Geriye kalan yüzde 95'in olduğu gibi devam edeceğini düşünüyorum. Hükümet dershaneleri halkın önüne atarak kendi politikalarını aklamaya çalışıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
evrensel.net -

---------------------------------------------

ülkeyi resmen,

abd emperyalizminin güdümündeki,

islamla şekillendirmeye çalışıyorlar,

bununda temelini milli egitimle atıyorlar,

gelecek nesilleri yargılamayan,düşünmeyen,

biat eden bir yapıya getiriyorlar,

islam ülkelerinin hiç birinde,

ne demokrasi var nede insan hakları.

oysa dinler barış amacı güder,

egemenlerin elindeki din,

toplum zulüm ve işkence verir.

bir şey yapmalı,

MİLLİ EGİTİM MOLLA EGİTİME DÖNDÜ.............
Sponsor Reklamlar

Biz susmadıkça
Ve biz hiç susmayacağız.

DERSİMİ UNUTURSAN MARAŞ,
MARAŞI UNUTURSAN SİVAS,
SİVASI UNUTURSAN GAZİ,

ALEVİLİK YOLDUR...

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...