24.01.13
|
|
Üye
Üye
Nereden: Stuttgart
Rep Puani : 10
|
Cevap: Maun Suresi
Redsefa Nickli Üyeden Alıntı
|
Bende konuda terminolojik bir açıklama yapayımda Ehli sünnet taifesini biraz kızdırayım.
Adamların aklı fikri namazda olduğu için, herşeyi namaza bağlayorlar. Şu salad kelimesinin anlamı adamları bir gayya çukuruna düşüyorda farkında değiller.
1. Maun suresi 7 ayettir. Mekki ayettir.
2. Merak edenler nuz'ul sebebini araştırsın, niye vahyedildiğini anlayacaklardır.
benim takıntım , musalline kelimesinde, yani namaz kılanlar.
Surenin 4. ayetinde geçer. Bu surenin indiği dönemde namaz kılan falan yoktur. Zaten ehli sünnet alimleride bunu teyyit ederler. Namaz miraçtan sonra mülimler üzerine farz oldu derler. Olmayan bir şeyi nasıl namaz diye çevirirler bu bir muamma.
eğer salad kelimesi namaz kılmak demekse birde Azhab suresi 56. ayete baksınlar. Orada Allah ve melekleri peygambere salad ederler , der. Kelime yine salad kelimesidir ve yusalline , fiil olarak geçer. yani salad ederler.
Ey her salad kelimesini namaz diye çevirenler sualim şudurki;
Allah ve melekler peygambere namaz mı kılarlar. Haşa
bu suali bir sorun ve oriyantal dansı izleyin, nasıl kıvırdıklarını ben çook gördüm. Sizde görün
aşk ile
|
Güzel bir noktaya değindin Redsefa Can.
Bir çok Kuran Mealini karşılaştırdım, hepsi ''namaz kılmak'' olarak çevirmiş. Sadece Maun Suresinde değil. Namaz kelimesi ''salad'', ''niyaz etmek'' ve ''dua'' nın farsça çevirisi olup anlam olarak aynıdır (hatam varsa düzeltin beni). Ama nedense namaz olarak çevirirler. Namaz kelimesi salad sözcüğü ile aynı anlamı taşıdığı halde, aklımıza Sünnlerin ve Şiilerin kılıdıkları namaz yerleşmis durumda. Diyanet veya Diyanet gibilerin bizleri sünnileştirmek için kullandıkları kilit bir sözcük. Böylece namaz kelimesini bende kullanmamaya başladım.
Ben şahsen ''dua etmek'' veya ''niyaz etmek'' kelimelerini kullanırım, kulağıma daha hoş geliyor.
Başlıkta paylaştığım sureyi Yaşar Nuri Öztürk'ün Kuran Mealinden olduğu gibi aktardım.
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|