İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Cevap: Canlar Bir Alevi İle Sünni Arkadaş Olabilir Mi Sizce?
Pir Mehmet Nickli Üyeden Alıntı
bilgecanın deyimiyle altına imzamı atıyorum kardeşim
Bu evliliğin çocuğu olarak söylüyorum ki çok güzeldir , aileler de çok iyi anlaşır, çocuklarını da bir alevi veya bir sünni olarak değil, önce insan olarak yetiştirirler. Anne ve babamın anlaşamadığını birbirlerine mezhepsel farklılıklardan yakındıklarını ne gördüm ne duydum .
En güzeli de kendini insan gruplarına ayırmadan evlilik yaptıkları için aileme minnettarım...
Cevap: Canlar Bir Alevi İle Sünni Arkadaş Olabilir Mi Sizce?
cemrecan Nickli Üyeden Alıntı
Bu evliliğin çocuğu olarak söylüyorum ki çok güzeldir , aileler de çok iyi anlaşır, çocuklarını da bir alevi veya bir sünni olarak değil, önce insan olarak yetiştirirler. Anne ve babamın anlaşamadığını birbirlerine mezhepsel farklılıklardan yakındıklarını ne gördüm ne duydum .
En güzeli de kendini insan gruplarına ayırmadan evlilik yaptıkları için aileme minnettarım...
Anneniz ile babanızın evliliği güzel bir istisnadır. Böyle istisnalar vardır. Sevginin kıramayacağı buzdağı yoktur. Fakat ne yazık ki Alevi-Sünni evliliklerinin büyük çoğunluğu fiyaskoyla sonuçlanıyor. Özellikle Sünni oğlan-Alevi kız evlendiğinde oğlan tarafı genel olarak kızı baskı altında tutuyorlar. Yaşanmıyor mu, sanıyorsunuz? Hem de sıklıkla. 56 yaşındayım, yılların tecrübesi bana bunu söylüyor. Tabii aileler, demokrat ise, işin içinde yobazlık yoksa çok güzel yürür. Dediğiniz gibi Alevilikten, Sünnilikten önce insan olmak gelir.
Benim gelinim Alevi değil, hatta Müslüman bile değil, Mardinli bir Süryani ailesinden gelme. Ama işin içinde sevgi oldu mu kenetleniyoruz ve sorun kalmıyor.
İş, biraz tarafların Aleviliğinden, Sünniliğinden ziyade dine bakış açısından yürüyor.
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.