28.01.11
|
|
Yeni Üye
Üye
Nereden: tabiki istanbul
Rep Puani : 10
|
Cevap: Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıd
mechul Nickli Üyeden Alıntı
|
Kimse Aleviliği İslamdan soyutlamıyor, sadece Aleviligin farklı inanc ve kültürlerlede ilişkisinin oldugunu ve islam ile bazı konularda çeliştigini bu nedenle islam çatısı altında eritilmemesi gerektigini söylüyor.
İslam 4 eş almayı dogru buluyor, ben bulmuyorum
İslam içki haram diyor, ben haram bulmuyorum ehline içene,
İslam sekil ve sartlara dayalı bir ibadetti ve cennet cehennem kaygısı ödülü ile allahı bulmayı hedefl,iyor, ben ibadeti sadece sevgiyle yapılıp hakkı bulmayı dogru buluyorum,
sana bunun gibi onlarca yüzlerce neden sayarım farklı olunan.
buna ragmen hala islam potasında aleviligi eritmeye calısmak sadece asimilasyon diye tanımlanır.
...
|
asimilasyonu bu ve bu tip düşünceler yapıyor..4 kitaba inanmamak onun bunun yazdığı kitabı okuyarak çelişkiye giren o kafalar hiç bir zaman iyi tarafa yönelmiyor çıkarcı taraf neredeyse oraya yöneliyor yada hangi yol basitse diğerini inkar edip o yola inanarak gidiyorlar ve ..hadi inamıyorsa ona da saygım var ve lakin inanmadığı konular hakkında da yorum yapıp daha batırmaya çalışıyorlar ...zahir aleminde evet istediklerini yaparlar batın alemine gidildiğinde herşey gün yüzüne çıkacak..
sadece bir kitap okunarak ahmet mehmetin görüşleri gelmemeli buraya ilkokul din derslerinde yazılanlar la artık kendimizi kandırmayalım...biz de araştırarak öğrenebiliriz bunları ..yani alevilik ile bu tvde anlatılanlarla ilk okul ve lisede ki gördüğümüz din dersi ve islam la olna bağdaşlarını tarafımızca okuyup görebiliriz..
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|