Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.02.14   #4
kalendercan
Yeni Üye
Üye
Nereden: ankara
Rep Puani : 20
Standart Cevap: peygamberler dünyada kaç sene yaşadı

kristal can yazmış
adem öncesi yaşayan varlıklardan bahsederseniz sevinirim
(cem evinde bir dede adem öncesi dönemlerin olduğundan kısaca bahsetmişti
yanlış hatırlamıyorsam 7 dönem olduğunu söylemişti)....

ademden önce yaşayan varlıklar insansı şeklinde fakat hayvanlığı yaşayan canlıların var olduğu bazı eserlerde bahsedilmektedir. yeryüzünde çok kan döktükleri için ve onların bu vahşiliklerine karşı yüce ALLAHın onların üzerine dünyaya bir halife yaratacağım emri ilahisine melekler itiraz ediyorlar
bakara 30 ayet"<Hani Rabbin meleklere 'Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım' demişti de; melekler 'Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz seni, överek yüceltiyor ve kutsal sayıyoruz' demişlerdi. Allah da 'Sizin bilmediklerinizi ben bilirim' demişti.>bakara 30 "

insansı olup hayvani şekilde yaşıyan bu mahlukları melekler çok iyi bildiklerinden dolayı ORADA BOZGUNCULUK YAPACAK ,KAN DÖKECEK BİRİNİ Mİ YARATACAKSIN ?diye YARATANA SORUYORLAR
yine melekler diyor ki <oysa biz seni överek yüceltiyor ve kutsal sayıyoruz.
yüce ALLAH ademi balçıktan yaratıyor. Sad suresi 71. Hani Rabbin, meleklere, ben balçıktan bir insan yaratacağım demişti de.
Sad 72. Onu tamamlayınca ve ona, ruhumdan üfürünce karşısında yerlere kapanıp secde etmişlerdi.
kurandaki bilgiler çok geniş olarak adem peygamberin yaratılışı ve meleklerin durumu anlatılmaktadır.
Alevilik inancında ise yaratılış çemberi ve ademden önce canlı varlıklar varmıydı.sorumuza Genelde aşıkların şu deyişleri bu konulara ışık olabilirmi ?
.
Yoğ iken yerle gökler ezelden
Kudret kandilinde pünhan Ali'dir
Kün deyince bezm-i elestten evvel
Alemi var eden sultan Ali'dir genç abdal

Daha Allah ile cihan yok iken
Biz onu var edip ilan eyledik
Hakk’a hiç bir layık mekan yok iken
Hanemize aldık misafir eyledik Alıntı: Edip Harabi

Benim çok sevdiğim aşık seyit Süleyman dedemin şu dörtlüğü

Seyyid Süleyman’ım kaynadı yine
Dünyanın binası oynadı yine
Ağlayacak gündür hem yana yana
Yedi kere don değiştiren bu tendir Alper çağlayanın seyit .süleyman adlı eserinden ) alıntı

Alevi inancında var oluş Arştaki bir kandilden var olduğumuz gerçeğidir.nur suresi 36 ayeti < Allah, göklerin ve yerin nûrudur. O'nun nûrunun temsili, içinde lamba bulunan bir kandillik gibidir. O lamba kristal bir fanus içindedir; o fanus da sanki inciye benzer bir yıldız gibidir ki, doğuya da, batıya da nisbet edilemeyen mübarek bir ağaçtan, yani zeytinden (çıkan yağdan) tutuşturulur. Onun yağı, neredeyse, kendisine ateş değmese dahi ışık verir. (Bu,) nûr üstüne nûrdur. Allah dilediği kimseyi nûruna eriştirir. Allah insanlara (işte böyle) temsiller getirir. Allah her şeyi bilir NUR SURESİ 36
açıklıkla yaşamın başlangıcı olduğunu açıklamaktadır.Yüce ALLAH ın emri ile .Işık (ateş ) su hava toprak bu 4 kutsal nesne ile yaşam oluşmuştur.

Sorma ne hacet bizleri sofu
Ta ezelden künyede ismimiz vardır
Dünya kurulmadan yüzbinyıl evvel
Ol yeşil kandilde cismimiz vardır Aşık Devrani

BİLİRSEN TARIKIM OKU KÜNYEMDE
MENAREF SIRRIDIR SÖYLENMEZ YA DA
YEDİ KERE MİSAFİR OLDUM DÜNYA DA
PİRİM HACI BEKTAŞI VELİ BU ZAMAN .

Aşık Seyit Süleyman dedem yedi kere gelip gitmiş ve son gelişinde hak aşıklığını yedi yılda tamam etmiş ( 1863-1900)
30 yaşında hak aşığı olmuş 37 yaşında hakka yürümüş
Aşk ile ALLAH ın selamı tüm canların üzerine olsun sağlıcakla kalınız ALLAH EYVALLAH
Sponsor Reklamlar

kalendercan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti