Ölümünün 18. yılında: İnadına hepimiz Metin’iz – video haber
Kırmızı Haber | 08 Ocak 2014 |
Alt Manşet,
Gündem,
Manşet,
Manşet Altı Gündem Haber,
Numaralı Haberler,
Sol Haber,
Video Galeri
08 Ocak 1996 yılında görevini yaptığı sırada gözaltına alınıp polis şiddetiyle öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.
Anmaya Göktepe ailesi ve Evrensel Gazetesi çalışanlarının yanı sıra, gazeteci meslektaşları, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve EMEP üyeleri, Toplumsal Bellek Platformu, Cumartesi insanları, ICAD Türkiye temsilcisi Ayşe Yılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, sanatçı Ferhat Tunç, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül de katıldı.
Anmada sık sık; ‘ Özgür basın susturulamaz’ , ‘Metin yoldaş ölümsüzdür’, ‘İnadına hepimiz Metin’iz ‘ şeklinde sloganlar atıldı.
Söz alan anne Fadime Göktepe, “Metin’in evine gelmişiz, hoşgelmişiz” dedi. Mehmet Ağar gibi katillerin hala cezalandırılmadığına işaret eden Fadime Göktepe, anmaya katılanlara “Hepiniz benim için Metin’siniz, hepinizi çok seviyorum” diye seslendi. “Adalet de yok, devlet de” diyen Fadime anne, ekledi: “İçerideki çocuklar, öldürülen çocuklar hepsi bizim çocuklarımız. Hepsi benim için birer Metin.”
http://www.kirmizihaber.com/olumunun...z-video-haber/