Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.09.13   #17
bilgeyol
bilgeyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici
Yönetici
Nereden: KERBELADAN
Rep Puani : 76
Standart Cevap: Dersim spor.

25.9.2013 - 12:57

'Çarşı'yı yıprata

mazlar'

Çarşı'nın kurucularından Cem Yakışkan, olaylı maçı BirGün'e yorumladı...

Okuyucu Modunu AçOkuyucu Modu KapatYazıyı Büyüt: 1214161820
CEREN BÜYÜKTETİK

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların ardından gözler yine Beşiktaş tribünlerinde. Sahaya kimlerin ne amaçla girdiği tartışılırken, Çarşı'nın kalbine inip "kapalı"nın önde gelen isimlerinden Cem Yakışkan'a derbide yaşananları sorduk. Şimdilik yaşananlardan kimseyi sorumlu tutamayacaklarını belirten Yakışkan, "Bunu yapan Beşiktaşlı olamaz" dedi. İşte "Çarşı"nın Cem Abi'sinden olaylı maçın yorumu...

--- Ben kimseyi suçlamıyorum. Ha, atlayan birkaç tane provakatör olabilir belki, onu bilemem. Maçta o akşam her zaman çıkan kavgalardan çıkıyor. Korkup aşağı atlayanlar var. İtiş kakış olunca güvenlik müdahale etmeye çalışıyor. O arbedede güvenlikler kaçıyor. Kaçan da kovalanıyor. Tiyatro sahnesi gibiydi. Dediğim gibi hiç kimseyi suçlamaya gerek yok sonuçta. Amaç Beşiktaş'ı yıpratmak olabilir. Çarşı'yı zaten yıpratamazlar. Belki operasyon da yok. Belki iki kişi atladı öyle. Onu da bilemeyiz. Net bilmeden hiçbir şey konuşulmaz aslında.

--- Biz ilk defa Galatasaray ile oynamıyoruz. Bundan daha beter yenilgiler de aldık. Ama hiç bir zaman sahaya inmedik. Mesela maça girerken kimsenin üstü aranmamış, turnikelerden geçilmemiş, biletler okutulmamış. Bunları hep üst üste koyduğumuz zaman insanların aklına farklı şeyler geliyor tabi ki. İçeride kutu bira satılıyormuş maçta. Bardak su satılırdı, şişe bile satılmazdı.

ÇARŞI'YA ALTERNATİF İÇİN 30 YIL LAZIM
--- 1453’ten de tanıdığım Beşiktaşlılar var. Beşiktaşlı sonuçta adamlar, onların da böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Belki bir alternatif yaratmak için kurulmuş olabilir. Ancak şu an kim Çarşı’ya alternatif olabilir ki? Yani daha bir 30 sene geçmesi lazım. Kursunlar, 30 sene geçsin o zaman konuşalım. O zaman da biz 60 yıllık oluruz. Onlar Çarşı'dan kopan grup filan değil. Bahçelievler'den, Küçükçekmece'den filan tanıdıklarımız semtten değil. Küçük çocuklar ve çoğunu tanımıyorum.

--- Tabii ki provokatör varsa onlar tespit edilir. MOBESE’ler filan her şey var. Başkan da (Fikret Orman) suç duyurusunda bulunmuş. Savcılar görevini yapar. Sonuçta orada en çok Beşiktaş zarar gördü. Bizim en son isteyeceğimiz şeydir Beşiktaş'ın zarar görmesi. Kendimiz zarar görelim ama Beşiktaş zarar görmesin. Çarşı'nın felsefesi budur. Biz bugüne kadar çok haksızlığa uğradık ama hiçbir zaman sahaya girilmedi. O girenlerin de ben Beşiktaş taraftarı olduğuna hiç inanmıyorum. Tribün psikolojisiyle girenleri saymıyorum.

ÇARŞI EZİLENİN YANINDA
--- Çarşı sosyal projelerde, ezilenin yanında her zaman yer aldı. Hayvan haklarını da biz gidip yürüyüdük destek verdik. Yapacağımızı yapıyoruz yaptık da. Onlar 5 maç engeller biz 6. maç gider yine söyleyeceğimiz söyleriz.

--- Terör örgütü olarak suçlanıyoruz. Ben örgüt lideri olarak gösteriliyorum. 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldım. Gezi'de bir tane molotof, bir tane silah kullanan yoktu. Mini etekle geldi kızlar. Anneler. Babalar geldi. Çarşı 1 Mayıs'tan, 10 Mayıs'tan polise karşı antrenmanlıydı sadece.

--- Stat yıkılırsa bir daha yerine yapılmaz korkusu hala var. Sonuçta orası çok değerli bir arazi. Stadın ismini de değişti. Vodafone Arena oldu. Yeni statta Beşiktaş amblemi bile yok. Biz her zaman İnönü diyeceğiz.

Öfkemiz güzel oyunu çirkinleştirenlere

Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı, Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Çarşı Grubu'ndan yapılan açıklamada, öncelikle Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden siyah-beyazlı taraftaralara teşekkür edilerek, "Futbol sadece futbol değildir sözünü şöyle okuruz; bizler için Beşiktaş, sadece bir spor kulübü değil bunun çok daha ötesidir. Bize onu emsalsiz kılan şey sahip olduğu değerleri ve duruşudur. Hayatı futbola değil, futbolu hayata feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lakin bu güzel oyunu çirkinleştirenler de bunun hesabını vermelidirler ki öfkemiz ve nefretimiz onlaradır. Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık. En güzel rekabetin her zaman maneviyatta yaşanması gerektiğine hep inandık" denildi.

birgün
Sponsor Reklamlar