25.02.13
|
|
Banned
Banned Users
Nereden: Müzik Diyarı
Rep Puani : 31
|
Cevap: Atatürk Ve Bektaşilik ( Belgelerle)
seykek Nickli Üyeden Alıntı
|
sn can dede-baba
simdi ben bu yazdiklarinizin neresini duzelteyim ?
oncelikle klavuz olarak sectiginiz yazarlar sizi bu noktaya getirmis olmali yoksa insan boye gerceklerde uzak bir sey yazmaz
cemal sener ,baki oz vb yazarlar alevi olabilir ama objektif degiller bu net olarak kabul edilir .
fazla yazmayacgim zira bu gune degin cumhuriyet ile ilgili yapilan yanlislar soz konus olunca m.kemal boye bir emir vermedi veya bilmiyorz ,ataturk oldukten sonra oldu veya1950 den sonra bozuldu gibi mantiksiz gerekcelre siginilir.bu yaklasim dogru degil sizde bunu yapiyorsunuz.
diger konuda sunubilesinizki cumhuriyeti destekleyen bektasiler aleviler oldugu gercek ama desteklemeyen bektasilerde var ama nedense alevi sahsiyetler kitaplarinda bunu yazmazlar
karistirdigniz sey su alevilerin bektasilerin dergani ayni zamanda ibadet yaptiklari yerdir ama kapatildi,sunilerin ibadet yeri camilerdir namazdan soz ediyorum kapatilmadi ama siz ikisnide bir tutyorsunuz en iyisi sunni dergah ile bektasi derganin amaci konumu nler yapildigini arastirin ayni seylermi ?oncelikle bekatsilerin dergahini kapatinca bektasilik kesintiye ugradi gelsime olmadi ve kitaplari ellerinden alindi magdur edildi ve bektasiler bunu sevicle karsilamadi ama sunniler camilerinde orgutlenmelrine devam etile.ama is ata olunca inamadiginizida yazabiliryorsunuz bunada inandiricikltan uzak yasanilan tarih buna ispatir.
simdi size baska bir bilgi:muhakkak haberiniz vardir.
mustaf kemal nutuk ta muaviyeyi islamin en buyuk zevatan birisi olarak tanimlamaktadir.nutuk1960 cilt lll 201-203
siz hangi bektasi veya aleviye bunu soyleyebilirsiniz?
sizin yazarlariniz neden bunlari yazmaz?
kimbilir nutuk mustafa kemal tarafindan yazilmamis.niey bunalri alevilere soyelmiyorsnuzveya soylemzler?
baha said in aleviler hk calsimasi vardir .
bir yigin sey oldu ama siz boyle bilmek istemiyorsunuz gerceklerden korkmayin insan sevdigi seyin yanlsinida bilmeli ama sevgisnide devam ettirmeli yapilan yanlsiliklar ataturku sevmeye engel olamz bence .
duruma gore cevap olmaz herseyi ataturkun olumunden sonrasina baglamak dogru degil.boyle yapmayin
tekrar edeyim elbete otokratik yonetimden daha iyidir cumhuriyet kuluktan vatandasliga yukselmek olumludur ben size bir yigin olumlu seyleri yazabilirim ama olumsuzluklari goz ardi ettigmizde kisiler toplumlar ilerlemez ne kadar ilerledigimizde ortada
hersey hirsizn kabahati olamz ev sahibinide kabahati vardir. neyse saglicakla kalin .sizi kirdiysam ozur dilerim
size katilmiyorum.simdilik.
|
değerli seykek dede babanın paylaşımlarındaki çoğu bilgi alıntı olduğu için gerçeklik oranı meçul ve tartışılmaya açıktır
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|