|
Alıntı:
|
Cem Sultan iste bu noktada yanılıyorsunuz.. 12 imam asla iktidar kavgası yapmamıstır aksine siyasi olaylardan uzak durmayı secmistir yol geregi.. İmam Ali halifelikten gecmistir ki israr etse kimse hayır diyemezdi. Diger imamlara da cesitli zamanlarda sürekli olarak halifelik teklif edilmistir lakin imamlar buna sıcak bakmamıs, kabul etmemistir ve siyasete girmemistir.
Malesef iktidar kavgası cevabınız dogru degildir. Baska bir fikriniz var mı 5 vakit namazında olan bu guzide müslümanları niye hep katletmis olabilecekleri konusunda?
|
Degerli arkadaşım hz Ali taraftaları Irak'ta ,İran'da ,Suriye'de ve birçok arap ülkesinde yaşıyorlar .Hatta ka bağı ile bağlı olanlarda var ,yani akrabaları .
Lütfen bunların nasıl ibadet ettiklerini birazcık inceleyin .
Bunların hiçbirisinin Kuran'la ,Namazla ,Oruçla sorunu yok .Tamamına yakını hanefi mezhebi ile aynı ibadeti yapıyor .Ufak tefek nuhans farklıkları var .Birde hadis konusu bir muamma , Ali taftarlarının sahih kabul ettigi bazı hadisleri Hanefiler kabul etmiyor , onların kabul ettiklernin bir kısmını da Ali taraftarlar .
Bunlar Ali'nin ve Oniki imamaların soyundan gelen müslümanlar ....
Diger mesajımda da söyledim Hanefi Mezhebinin kurucusu Ebu Hanefi ;İmam Cafer'in ögrencisidir .Ne ögrendiyse İmam CAfer'den ögrenmiştir ve çok saygın bir kişiliktir İslam içerisinde . Caferilerin tamamı İmam Cafer'in yolundan gider .Hz Ali'ye bağlıdır 5 vakit namazlarını da kılarlar Kuran'ın emrettigi herşeyi yaparlar.
|
Alıntı:
|
Ayrıca 12 imamların eserlerini bana delil göstermissiniz fakat bunlardan bizler örnek gösterince tam aksine bu eserlerin onlara ait olmadıklarını iddia ediyorsunuz bu seferde. Bu bir celiski degil mi?
|
Lütfen 12 İmamların hangisinin bir eserinin ona ait olmadığını söyledigimi yazarmısın ?
Sadece Şah İsmail'in yazdırdığı İmam Cafer buyruğunun İmam Cafer ile ilgisinin olmadığını söyledim ki aten kronolojik olarak ta mümkün olmadığını herkes kabul ediyor .Sanıyorum buna karşı çıkmıyorsun ?
Ayrıca bunun İmm Cafer'e ait olmadığını söylemek digerlerini küllüyen red etmek anlamına gelmez .
Aşk ile....