Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.02.13   #15
Cem Sultan
Cem Sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: izmir
Rep Puani : 30
Standart Cevap: Yönetimden şikayetçiyim ....

BektaşCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Cem Sultan sizi canıgönülden kutluyorum .

İlk defa lafı evelemeden ,gevelemeden , yazdığımı okuyup bundan bir sru çıkarttın ve bunun nedenini soruyorsun .

Tartışma böyle olur sen yanlış gördügün begenmedigin kısmını ıracaksın ben cevaplayacağım .Ben soracağım sende lafı dolandırmadan düşündügünü söyleyeceksin ki ortada bir tartışma olsun ...

Hz Ali ve Oniki İmamların 5 vakit namaz kıldığı konusunda kendilerini yazdığı eserler dahil yüzlerce eser var .

Bunlarda sadece ; Hz Ali divanı ve necul belaga ya baksanız yete.

İmam cafer ; Hanefi mezhebinin kurucusu Ebu Hanefi'nin hocasıdır .

islamiyet ile ilgili taraflı tarafsız bütün kaynaklarda bu böyledir .Başka ne beklenebilir ki? bu zatı şahaneler İslam içeisinde çok saygın kişiliklerdir .

Bu konuda en ufak itiraz göremezsiniz.

Müslümanlar içerisinde sadece oniki imamların katledildigi doğru bir bilgi degil .İslam içerisinde uzunca süren iktidar kavgaları vardırve eceli ile ölen halife neredeyse yoktur .

İslam imparatorluğunun yayılması ve ganimet üzerine kurulu sistemi birçok güçlü aileyi iktidr savaşına itmiş ve bu yüzden binlerce kişi ktledilmiştir.

Aşk ile..

iste bu noktada yanılıyorsunuz.. 12 imam asla iktidar kavgası yapmamıstır aksine siyasi olaylardan uzak durmayı secmistir yol geregi.. İmam Ali halifelikten gecmistir ki israr etse kimse hayır diyemezdi. Diger imamlara da cesitli zamanlarda sürekli olarak halifelik teklif edilmistir lakin imamlar buna sıcak bakmamıs, kabul etmemistir ve siyasete girmemistir.

Malesef iktidar kavgası cevabınız dogru degildir. Baska bir fikriniz var mı 5 vakit namazında olan bu guzide müslümanları niye hep katletmis olabilecekleri konusunda?

Ayrıca 12 imamların eserlerini bana delil göstermissiniz fakat bunlardan bizler örnek gösterince tam aksine bu eserlerin onlara ait olmadıklarını iddia ediyorsunuz bu seferde. Bu bir celiski degil mi?
Sponsor Reklamlar