ByMunzur Nickli Üyeden Alıntı
|
bektaş can benim anladığım kadarı ile siz diyorsunuz ki alevilerin şuan yaptığı ibadet uanlışdır
onların da namaz kılıp oruç tutmasdı camiye gitmesi sünnileri v.s tanıması gerekir bunu mu demek istiyorsunuz
kapanmaları gerekir türban örtmeliler ben bunu anladım yazdıklarınızdan yanılıyorsam düzeltin o zaman
|
Sevgili munzur bak şimdi anlaşmaya başladık .Karşındakinin kafasının arkasındakileri tahmin etmeye çalışacağına sorsan bu muhabetleri yapmamış olacağız ...
Ben şunu söylüyorum ....
Öncelikle Alevilik hiçbir dinin sağında ,solunda köşesinde degildir .Alevilik ve Aleviler Anadolu topraklarının en kadim uygarlığı ve inanışıdır.
Alevilik ,Aleviliktir........
Aleviligi Asimile etmek ve alevileri uysal koyun haline getirmek için İslama yamamaya çalıştılar kısmen de başarılı oldular ki bu düzeyde bunu tartışıyoruz .
Aleviligin ibadeti Ayin-i Cem'dir ...
İbadet yeri Cem evleri ...
Ruhban sınıfı ; Dedeler ,Pirler ,Mürşitler ve Rehberlerdir
Kısaca Alevilik benim için kurumsal anlamda bunu ifade eder ....
Eleştirim ise ; Hem müslüman olduğunu idda eden hemde hz Ali'nin soyundan geldigini söyleyen hemde Asimilasyona uğradığını söyleyen Alevilere idi ... Sizi Asimile ettigini söylediginiz devletin kurumları ile aynı şeyleri söyleyip nasıl asimile oluyorsnuz idi ...
Sanıyorum açıklayıcı olmuştur ...
Aşk ile...