Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.13   #8
bilgeyol
bilgeyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BİZİM KABEMİZ İNSANDIR...
Yönetici
Nereden: KERBELA-KOBANİ
Rep Puani : 76
Standart Cevap: DALKAVUĞUN günlüğü.

Antalya barosunun iktidara dalkavukluğu

Komünist olan ödül de alamaz!

Türkiye’nin en büyük dördüncü barosu, Antalya Barosu, kadına yönelik şiddet sonucu hayatını kaybeden Eylem Pesen'in davasındaki çalışmaları nedeniyle bu yıl ki “Uğur Mumcu Özel Ödül”nü Avukat Müjde Tozbey Erden'e verilmesine karar verdi. Ancak daha sonra baro üyesi 6 avukatın “ihbarı” sonucu Avukat Müjde Tozbey Erden'in komünist olduğu, Kürtlere de “siyasi tutsak” dediği ortaya çıktı! Bunun üzerine Antalya Barosu Yönetim Kurulu tekrar toplanarak bir oy farkla (6’ya 5) ödülün Erden’den geri alınmasına karar verdiler. Avukat Müjde Tozbey Erden’in konuyla ilgili yaptığı açıklamayı aşağıda yayınlıyor, okuyucularımızın bu konudaki görüşlerini Antalya Barosu’na iletmeleri için iletişim bilgilerini veriyoruz:

Tel0242)2386155
Fax0242)2371073
Mail : [email protected]

* * *

Avukat Müjde Tozbey Erden'in açıklaması:

Merhaba dostlar...
Tarafıma Antalya Barosu tarafından verilmesi kararlaştırılan Uğur Mumcu Hukuk Ödülü'nün «terörist», «komünist» ve «Kürt» olmam nedeniyle geri alınmasından dolayı yaptığım açıklama aşağıdadır.
Antalya Barosu'nun yaptığı ayrımcılığın teşhir edilmesi için bu açıklamayı kendi çevrenizdeki insanlara duyurmanızı rica ediyorum.

* * *
Ben iki yıla yakın bir süredir Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesiyim. Komisyon olarak, Van’da aktif olan kadın dernekleri ile birlikte, Van ve çevre şehirlerde meydana gelen kadına yönelik şiddet vakalarına müdahil olmakta, şiddet gören kadının yanında yer almakta, hukuksal sürecin takipçisi olmaktayız. Bu dönem içerisinde komisyonumuzun da desteğiyle müdahil olduğum davalar arasında kamuoyuna da mal olan örnekler mevcut. Bunlar arasında eşi tarafından çocuklarının gözü önünde öldürülen Adalet Teber, 6 aylık hamile iken 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen Eylem Pesen, 9 aylık hamile iken öldürülen Gülcan Sütçü, Ağrı’da tuvalet içerisinde aç susuz bırakılıp işkenceyle öldürülen Melek Karaaslan davaları var. Bunun dışında tecavüz vb. şiddet ile karşılaşan kadınların hukuki süreçlerine de ücretsiz olarak müdahil olmaktayım. Bu sebeple tehdit ve hakaretlere, hatta linç girişimine dahi maruz kaldım, çünkü davaları takip edilmeyen kadın cinayetlerinde suçlu «namus meselesi» nedeniyle ceza indirimi almaktayken, bu gerekçenin geçersizliğini ispat ettiğimizde ceza indirimi uygulanmamakta.
Yaşarken sahipsiz olan kadınların ölülerine sahip çıktığımızda saldırıya uğruyoruz.

Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından Uğur Mumcu Hukuk Özel Ödülü’ne aday gösterilmem ve sonrasında 09 Ocak 2013 tarihli Antalya Barosu yönetim kurulu kararında oy çokluğu ile ödülün bana verileceğinin kararlaştırıldığı söylendi ve tarafıma iletildi.
Ancak Antalya Barosu yönetim kurulu, hakkımda sanal ortamlarda yürütülen çirkin kampanya nedeniyle geri adım attı ve ödülü 16 Ocak 2013 tarihli yönetim kurulunda 6 ya 5 oy ile geri aldı. TKP Van İl Örgütü yöneticisi olmam, anadilde savunma ve eğitim ile ilgili görüş bildirmem ve hatta Kürt olmam birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, hızlıca “terörist” olarak ilan edilmişim ve baroya bu yönde dilekçeler verilmiş, ödül töreninin protesto edileceği söylenmiş. Elbette ki Antalya Barosu’ndaki onurlu ve cesur insanlar bu saçmalığın karşısında durdular. Özellikle beni bu ödül için öneren Antalya Kadın Hakları Komisyonu başkanı Av. Saadet Öztürk bu ödülün bir hukuk ödülü olduğunu, siyasi görüş ve etnik kimlikle ilgisi olmadığını anlatmaya çalıştığı için hakaretlere ve saldırılara maruz kaldı. Hatta bu nedenle görevinden istifa etti, yaşanan tartışmaları da bir metin kaleme alarak kamuoyu ile paylaştı.
Öncelikle ülkem adına üzüldüm. Bu ülke ve halk bu düşmanlığı hak etmiyor. Bir komünist Kürt kadını olarak gördüğüm düşmanlık beni üzdü ama bu süreçte komünist ve Kürt olmayan cesur kadın dostlar edindiğim için mutluyum. Biz başvuruda bulunan kadınların siyasi görüşüne ve etnik kimliğine bakmıyoruz, insanlık bu değil çünkü; bizleri de yaptığımız işlere değil de kimliklerimize göre değerlendirenler insanlıktan azade olmuşlar, dünyaya bakış noktalarının onları getirdiği yer burası işte. Biz oradan uzak duracağız, daha fazla vicdan, daha fazla insanlık için mücadele edeceğiz, yaşadığımız bu çürümüş düzende durduğumuz yer ve yaptıklarımızla başka türlüsünün mümkün olduğunu göstereceğiz...

Av. Müjde Tozbey Erden

KIRMIZI HABER
Sponsor Reklamlar

HAYATIN SESİ’Nİ biz kurduk.
Biz susmadıkça
HAYATIN SESİ’de susmayacak.
Ve biz hiç susmayacağız.

EVRENSEL GAZETESİNİ DESTEKLEYELİM.

DERSİMİ UNUTURSAN MARAŞ,
MARAŞI UNUTURSAN SİVAS,
SİVASI UNUTURSAN GAZİ,
GAZİYİ UNUTURSAN SONUN OLUR.